Call of Duty sprenger alle rekorder

Black Ops er tidenes raskest selgende underholdningsprodukt.

Call of Duty-serien er tidenes største skytespillserie med klar margin, og det virker som om hvert nye spill etter Modern Warfare har slått en eller annen rekord. Mest imponerende var det likevel at Modern Warfare 2 sprengte alle salgsrekorder for et underholdningsprodukt, og gjorde selv storfilmen Avatar til lillebror.

En real salgseksplosjon dette. Høhø.

Det var ingen grunn til å tro at Call of Duty: Black Ops ikke skulle gjøre det svært godt, men få hadde nok ventet at det skulle ta av i så stor grad som det har gjort. Nå melder spillnettstedet VG247 nemlig at spillet har knust salgsrekorden til Modern Warfare 2 og alle andre underholdningsprodukter.

Det ultrapopulære skytespillet har nemlig tjent inn ekstreme 650 millioner dollar på bare fem dager, noe som er hele hundre millioner dollar over den forrige rekorden. Det er likevel ikke alt.

Spillnettstedet melder samtidig at Black Ops har pulverisert den forrige rekorden for antall samtidige spillere på Xbox Live også, der over 2,6 millioner spillere logget seg på for å spille mot hverandre på utgivelsesdagen. I tillegg markerer dette den første gangen at en underholdningsserie setter en tilsvarende salgsrekord to år på rad.

Spillet har også solgt særs godt på PlayStation 3, og både Amazon.com og Gamestop melder om salgsrekorder for konsollen. Det er likevel ingen tvil om at Xbox 360 har vært det mest populære formatet for dette spillet, og det velger Activision og Treyarch å feire med å gi ut den kommende kartpakken til Microsoft-konsollen først.

Siste fra forsiden