Capcom sikrer MotoGP-rettigheter

Motorsport fra Capcom

Japanske Capcom har sikret seg en femårskontrakt med motorsykkelmesterskapet.

MotoGP er et internasjonalt motorsykkelmesterskap hvor sjåførene kjører spesialbygde motorsykler produsert av ledene leverandører som Honda og Suzuki. Det har blitt utviklet flere spill basert på mesterskapet opp gjennom årene og franchisen har vært innom flere utgivere og utviklere.

Gjennom en eksklusiv avtale med lisenseier Dorna Sports har Capcom nå skaffet seg alle rettigheter til å utgi spill basert på mesterskapet. Capcom stod for en av de seneste utgivelsen i statene og har nå sikret seg de internasjonale rettighetene i en femårsperiode. Dette er første gang en enkelt utgiver har fått alle MotoGP-rettighetene i alle territorier.

Rettighetene gjelder alle spillplattformer og Capcoms neste prosjekt med franchisen er å utgi spill basert på 2008-sesongen. Foreløpig har de kunngjort at det jobbes med spill til alle formater bortsett fra DS.

Mark Beaumont fra Capcom forteller at selskapet er svært fornøyd med å ha skaffet MotoGP-lisensen et varig hjem:

– Vi tror at overgangen til én enkelt utgiver vil være en stor fordel for våre evner til å utvikle spill som tilbyr forbrukeren mer autentisitet og spenning.

Det er foreløpig ikke oppgitt når de nye MotoGP-spillene kommer, men Gamer.no kommer selvsagt tilbake med mer informasjon når denne foreligger.

Siste fra forsiden