The Witcher

CD Projekt RED bekrefter at medaljongen fra det nye Witcher-spillet er en gaupe

Første hint om spillets historie?

CD Projekt RED

CD Projekt RED kunne tidligere denne uka bekreftet at et nytt The Witcher-spill er på vei. Foreløpig vet vi ingen ting om historien som skal fortelles, men annonseringsbildet av en medaljong dekket i snø var nok til å fyre opp masse spekulasjon.

Geralt kommer fra ulveskolen, og volvermedaljongen hans er formet deretter.
CD Projekt RED

Mens enkelte mente at medaljongen minnet om en katt, som den Ciri bruker, påpekte andre at den lignet mer på en gaupe. Nå har kommunikasjonsansvarlig hos CD Projekt, Marcin Momot, bekreftet at det er sistnevnte som er riktig.

– Noen mysterier bør ikke være fullt så mystiske. Jeg kan bekrefte at medaljongen er formet som en gaupe, sa Momot i en uttalelse til Eurogamer.

Inspirert av fanfiksjon?

Medaljongene som hver witcher – volver på norsk – bærer rundt halsen symboliserer hvilken skole de ble opplært i. Geralt har for eksempel en ulv, mens Ciri har en katt.

Valget av en gaupe kom imidlertid som en stor overraskelse, ettersom den skolen ikke eksisterer i det offisielle The Witcher-universet. I stedet er den oppdiktet som en del av såkalt fanfiksjon, skapt av to brukere kalt «Witcher190» og «SMiki55».

I denne uoffisielle historien var det volveren Lambert og heksen Kiera Metz som opprettet gaupeskolen en tid etter hendelsene i The Witcher 3. Hvorvidt CD Projekts nye spill faktisk har noen tilknytning til denne versjonen av skolen, eller om det er snakk om noe helt nytt er det imidlertid for tidlig å si noe om.

Medaljongen antyder dog at vi kan få en annen protagonist enn Geralt, som stemmer overens med utviklerens omtale av spillet som en «ny saga i The Witcher-universet». Hvem som eventuelt blir stjerna i The Witcher 4 – som enda ikke har noen offisiell tittel – får vi bare vente å se.

LES OGSÅ: The Witcher 3- og Cyberpunk 2077- utviklere jobber med nytt rollespill »

Siste fra forsiden