Cyberpunk 2077

CD Projekt RED saksøkes – lover å forsvare seg hardt

Studioet prøver å berolige investorene.

CD Projekt RED

Like før jul rapporterte Gamer.no at det hadde blitt varslet søksmål mot CD Projekt RED etter Cyberpunk 2077-lanseringen, og nå viser det seg at truslene har blitt en realitet.

Som Bloomberg melder har investorer nå gått til formelt gruppesøksmål mot CD Projekt RED i den amerikanske delstaten California.

Saksøkerne ønsker at retten skal ta stilling til hvorvidt utvikleren har handlet i strid med den føderale lovgivningen i landet ved å ha villedet investorer og på den måten forårsaket økonomiske tap.

Vil slå tilbake

CD Projekt RED bekreftet søksmålet i en investormelding på hjemmesidene sine første juledag, hvor selskapet forsikrer investorer om at de akter å ta opp kampen.

CD Projekt RED

– Selskapet kommer til å handle besluttsomt for å forsvare seg mot alle disse påstandene, skriver spillutvikleren i meldingen.

CD Projekt har blitt truet med rettslige skritt også fra andre hold. På forumet til en polsk finansnettside informerer en advokat ved navn Mikołaj Orzechowski – som også hevder å være investor i CD Projekt – om at han og flere andre vurderer gruppesøksmål mot selskapet for potensielle kriminelle handlinger.

I tillegg har et advokatfirma i New York opplyst at de vurderer gruppesøksmål med den begrunnelse at spillstudioet kan ha villedet både investorer og offentligheten for øvrig.

Som Gamer.no nylig meldte har Cyberpunk 2077 oppnådd meget solide salgstall til tross for kontroversene, med 13 millioner solgte eksemplarer selv etter at alle refunderingene er trukket fra. Utvikleren har sluppet flere store oppdateringer, og har lovet at mer er på vei.

Les også: De beste og mest skuffende spillopplevelsene fra 2020 »

Siste fra forsiden