Gratis utvidelse til Celeste

Celeste får snart enda vanskeligere utfordringer

Utvikleren har sluppet nye detaljer om plattformspillets kommende gratisutvidelse.

1
Matt Makes Games

Like før jul bekreftet Celeste-skaper Matt Thorson at en ny utvidelse er på vei til det populære plattformspillet. Nå har han sluppet flere detaljer om hva vi har i vente, og etter alt å dømme går spillere en svært vanskelig utfordring i møte.

Gratis for alle

Celestes neste utvidelse byr på mye tøffere brett.
Matt Makes Games

Via Twitter bekreftet Thorson at utvidelsen består av ett nytt kapittel, men i motsetning til ellers i spillet har brettene ingen B-side å bryne seg på. Det er heller ingen nye jordbær å samle.

Vanskelighetsgraden økes minst et par hakk fra spillets til nå tøffeste brett. Hvordan det vil utarte seg er ikke visst, men nå har vi i hvert fall blitt advart. Utvikleren hinter også om noen nye gjenstander og mekanikker, uten at han går i nærmere detalj på hva det betyr.

Hva slippdato angår beklaget Thorson at utvidelsen ikke vil være klar til Celestes ettårsjubileum – 25. januar – men trolig kommer den i løpet av ukene etter. Utvidelsen blir gratis på samtlige plattformer.

Uventet suksess

Da Celeste ble lansert for snart ett år siden, hadde Matt Thorson sett for seg at det retroinspirerte eventyret med mental helse som hovedtema spillet skulle bli en så stor hit. Spillet solgte over en halv million eksemplarer på tvers av PC. PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch, og fikk mye skryt for sitt utfordrende nivådesign.

Gamer.no anmeldte ikke Celeste, men redaksjonen hedret spillet i flere kategorier i vår årskåring fra slutten av 2018.

– På mange måter er Celeste kanskje det mest gammeldagse spillet på denne listen med 2D-grafikk og hoppeutfordringer. Samtidig kan det også hende den selvfølgelig og sømløse måten det bruker alle mediets muligheter på sier oss mer om fremtiden enn det noen av de andre spillene gjør.

Hvilket januarspill kan bli årets overraskelse?
Her er spillene vi gleder oss til i begynnelsen av 2019 »

Siste fra forsiden