Abortlov - Shipwright Studios

Chivalry 2-studio trekker samarbeid med utgiver etter støtte for Texas' abortlov

Ønsker ikke å assosieres med utgiveren lenger.

Montasje Gibsons Tweet og Chivalry 2-konseptkunst.

Shipwright Studios, som har vært med på å utvikle spill som Chivalry 2 og Maneater, har valgt å kutte alle bond til utgiveren sin, Tripwire Interactive. Det skjer etter at Tripwires toppsjef, John Gibson, offentlig gikk ut og støttet Texas' nye kontroversielle abortlov.

Uttalelsen fra studioet dukket først opp som et svar på Gibsons tweet om loven:

– Shipwright ble grunnlagt med en idé om at det var på tide å faktisk gjøre noe, og ikke bare prate om ting. Vi kan ikke fortsette å jobbe med Tripwire under den nåværende ledelsesstrukturen med god samvittighet. Vi begynner umiddelbart å avbryte alle våre eksisterende kontrakter, står det i uttalelsen som du kan lese over.

I tillegg til Shipwright har Chivalry 2s andre utvikler, Torn Banner Studios, meldt at de tar avstand fra Gibsons uttalelser.

USAs strengeste abortlov

Texas' nye abortlov er den strengeste i USA, melder NRK. Loven forbyr kvinner i Texas å avbryte svangerskapet fra det øyeblikket man kan høre hjertelyd hos fosteret. Det betyr at man ikke kan ta abort etter sjette uke, noe som er så tidlig i svangerskapet at mange kvinner ikke vet at de er gravide ennå.

Det gis kun unntak dersom svangerskapet truer morens liv, noe som betyr at verken voldtekt eller incest regnes som gyldig grunn til å avbryte svangerskapet.

Loven åpner også for at privatpersoner kan saksøke dem som er medvirkende til en abort etter grensen. Saksøkeren kan være anonym, og dersom søksmålet går i favør innmelderen kan man måtte betale 10 000 amerikanske dollar eller mer.

LES OGSÅ: Flere selskaper bryter sponsoravtaler med Activision Blizzard »

Siste fra forsiden