Tripwire Interactive - John Gibson

Tripwire-sjefen går av etter abortutspill

John Gibson forlater selskapet med umiddelbar virkning.

Skjermbilde av uttalelsene til Tripwire.
Skjermbilde av uttalelsene til Tripwire.

Sjefen for utgiverstudioet Tripwire Interactive, John Gibson, har gått av i kjølvannet av sterk motbør, både internt i firmaet og fra personer i industrien. I stedet skal medgrunnlegger Alan Wilson ta over lederrollen. Det melder Tripwire selv på Twitter.

Hovedgrunnen til omrokkeringene i studioet er Gibsons uttalte støtte til den nye abortloven i Texas. Loven har blitt mye kritisert på grunn av flere faktorer, deriblant at man ikke kan ta abort etter sjette uke, og at incest eller voldtekt ikke regnes som gyldig grunn til å ta abort. Privatpersoner kan også saksøke personer som har brutt loven, eller medvirket til å bryte loven. Dersom man blir dømt, kan man måtte betale 10 000 dollar eller mer til den som saksøker.

Ifølge NRK regnes loven som USAs strengeste abortlov.

I uttalelsen distanserer Tripwire Intreractive seg fra uttalelsene til Gibson, og sier de ikke samsvarer med verdiene selskapet har.

Etter Gibsons uttalelser valgte Shipwright Studios – et av studioene som står bak Chivalry 2 og Maneater – å avslutte sitt samarbeid med Tripwire Interactive. De ønsket ikke å jobbe med studioet under det daværende lederskapet. Det er ikke kjent om de har endret mening etter lederskiftet.

I tillegg til Shipwright har Chivalry 2s andre utvikler, Torn Banner Studios, meldt at de tar avstand fra Gibsons uttalelser. En god del kjente industripersoner gikk også hardt ut mot Gibson etter uttalelsene, blant annet God of War-regissør Cory Barlog og Portal 2-forfatter Chet Falzieck.

LES OGSÅ: Flere selskaper bryter sponsoravtaler med Activision Blizzard »

Siste fra forsiden