Choplifter vender tilbake

Helikopteraction basert på nesten 30 år gammel oppskrift.

Choplifter er et sideskrollende helikopterspill som først ble lansert for Apple II i 1982. Her måtte du forsvare deg mot stridsvogner og jetfly, samtidig som du forsøkte å evakuere krigsfanger fra fiendens land.

Nå har den amerikanske spillutgiveren inXile Entertainment kunngjort Choplifter HD, en nedlastbar oppfølger for PC og PS3. Spillet vil lanseres via digital nedlasting, og skal komme i løpet av høsten.

– Jeg elsket å spille Choplifter på min Apple II, og det å se franchisen utvide seg til arkadehallene og de tidlige konsollsystemene var med å bygge opp min lidenskap for å bygge gode og vedvarende spillopplevelser, sier inXile-president Brian Fargo i en pressemelding.

Choplifter på Commodore 64.

I det nye Choplifter-spillet er du pilot hos en elitestyrke som kalles C.H.O.P.R. (Coordinated Helicopter Operations, Preservation and Rescue). Du må legge ut på over 20 redningsoppdrag, og blant annet redde militære krigsfanger og overlevende etter skumle virusutbrudd.

Samtidig må du selvsagt passe på at helikopteret ditt ikke blir skutt ned av bakkestyrker eller fiender i luften.

Underveis får du fly flere forskjellige helikoptre. Disse har blant annet ulik størrelse på drivstofftanken, ulik mengde plass til «passasjerer» og ulik ammunisjonskapasitet.

Du kan lese et intervju med Brian Fargo hos Big Download.

inXile har tidligere stått for actionrollespillet The Bard's Tale, og snart slipper de actionspillet Hunted: The Demon's Forge sammen med Bethesda.

Trailer fra Choplifter HD.

Siste fra forsiden