Cities: Skylines kommer til Xbox One til våren

Konsollversjonen får bybyggerspillets første utvidelse med på kjøpet.

Paradox Interactive annonserte nylig at bybyggerspillet Cities: Skylines snart blir å finne på Xbox One og Windows 10. De nye utgavene blir tilgjengelige en gang utpå våren 2017, og vil inkludere både hovedspillet og utvidelsen After Dark.

Cities: Skylines får et nytt kontrolleroppsett og brukergrensesnitt tilpasset for Xbox One.
Paradox Interactive

I en melding på Xbox.com forteller utgiveren at både Paradox og utvikler Colossal Order lenge skal ha ønsket å bringe spillet til konsoll. Utfordringen var imidlertid å tilpasse spillet for kontrollere på en måte som beholdt moroa og ikke ble frustrerende. Det mener de nå å ha lykkes med:

– Vårt mål om å skape et intuitivt og trivelig bybyggerspill for Xbox One overgikk selv våre egne forventninger, så vi er veldig spent på å la fansen få spille det. Ventetiden er snart over, og vi håper at både våre langvarige fans og nybegynnere vil ha det like moro med spillet som vi hadde da vi lagde det, skriver assisterende produsent for spillet, Niklas Lundström.

Reddet bybyggersjangeren

Cities: Skylines ble opprinnelige lansert i mars 2015, i en tid da det så mørkt ut for bybyggerspill. To år tidligere hadde spillere vært gjennom den mislykkede lanseringen av SimCity, og hvorvidt sjangeren noen gang ville reise seg igjen var usikkert:

Heldigvis for fansen var Paradox i stand til å levere et solid tilbud, som ble beskrevet som et meget vellaget og velfungerende bybyggerspill av vår anmelder:

– Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt. Samtidig er det masse innhold å ta tak i, og den potensielle størrelsen til byen er enorm, skrev Gøran Solbakken.

Cities: Skylines har fått flere utvidelser siden lanseringen.
I slutten av 2016 ble naturkatastrofer introdusert til spillet »

Siste fra forsiden