Feature

Civilization IV er historisk

Første gang et spill har blitt Grammy-nominert.

Siden seriens spede barndom i 1991 har Civilization-spillene fått stadig lovpris for solid og alternativ musikk. Her har vi hørt alt fra pompøse russiske marsjer til eksotiske sentralafrikanske trommetema, og dette har vært et av den ikoniske strategispillseriens mange kjennemerker.

Det vites ikke om jernkansleren Otto Van Bismarck nøt Soweto Gospel Choir.

Det er det noen som vet å sette pris på mer enn andre. Grammy-komiteen, for eksempel. Spillnettstedet Eurogamer kan nemlig fortelle oss at Civilization IV er nominert til prisen «beste instrumentalarrangement akkompagnert av vokalister», og blir med det tidenes første spill som er nominert til musikkbransjens mest prestisjetunge pris.

Låten som har blitt nominert heter «Baba Yetu» og er laget av Christopher Tin i samråd med Soweto Gospel Choir. Han konkurrerer med velkjente jazzartister som Vince Mendoza og Herbie Hancock, men hvem som vinner får vi ikke vite før 13. februar neste år.

Musikken er ikke det eneste Civilization-serien gjør bra, vår strategispillekspert ble regelrett forelsket i det nyeste spillet i serien. Det er ikke rent lite imponerende ord fra en selverklært Civ-oholiker.

Komposisjonen det er snakk om.

Siste fra forsiden