Civilization VI feirer valentinsdagen med ny utvidelse

Gathering Storm introduserer global oppvarming og naturkatastrofer.

Firaxis Games har avduket den neste utvidelsen for Civilization VI, kalt Gathering Storm. Pakken skal lanseres på PC 14. februar og introduserer blant annet nye nasjoner, ledere, enheter og bygninger, og lar naturen herje fritt i spillverdenen.

Global oppvarming

Bygger du ved kysten kan byen din rett som det er havne under vann.
2K

Med Gathering Storm ønsket utvikleren å legge vekt på naturkatastrofer, og spillere blir nødt til å takle alt fra vulkanutbrudd og oversvømmelse til snøstorm og tørke.

Mens de nye grusomhetene kan gjøre livet vanskelig i en periode, er det aldri så galt at det ikke er godt for noe. Der det har vært flom vil jorda for eksempel bli langt mer fruktbar enn tidligere, så selv om det er en risiko kan det lønne seg å bygge i flomutsatte områder.

For å hjelpe spillerne med å overleve katastrofene introduserer utvidelsen også hjelpemidler som muligheten til å bygge demninger. Man kan også unngå naturens vrede ved å forhindre global oppvarming – en ny funksjon i Gathering Storm.

I stedet for å benytte seg av fossilt brennstoff kan spillere for eksempel ta i bruk vind-, vann- eller solkraft. Dette kommer spesielt godt med om du sivilisasjonen din holder til ved kysten, og du ikke har lyst til å drukne.

Fredelig vei til seier

Videre byr utvidelsen på en ny vei til seier, kalt Diplomatic Victory. Underveis i kampanjen får spillere stemme på saker i en verdenskongress, som for eksempel forbud på hogst av reinskog eller salg av pels.

Civilization VI: Gathering Storm lanseres 14. februar 2019.
2K

De som spiller kortene sine riktig kan bygge opp allianser på tvers av landegrenser, og jobbe mot fred. Ifølge Firaxis blir den diplomatiske seieren imidlertid svært vanskelig å oppnå, og krever nok en del smisking både her og der.

Spillere som heller vil ta turen til bestemte perioder i historien, kan begi seg ut på to nye scenarier. I The Black Death må du lede nasjonen din trygt gjennom selveste svartedauden. War Machine ber deg velge side i første verdenskrig og bli med Tyskland på stormingen av Paris eller unngå erobring i rollen som Frankrike.

Totalt inkluderer Gathering Storm ni nye ledere fra åtte nasjoner, hver med sine unike egenskaper, enheter og bygninger. Ellers bringer utvidelsen 14 nye underverker, 18 enheter, ni bygninger, fem distrikter, to bytyper, ni teknologier å oppdage og ti kulturelle fenomener.

Du kan lese mer om de kommende endringene på utviklerens nettsider. Firaxis har foreløpig ikke sagt hvorvidt utvidelsen også blir tilgjengelig for Nintendo Switch etter hvert.

Les også
Anmeldelse: Sid Meier's Civilization VI

– Civilization VI gjør så godt som alt bedre enn sine forgjengere.
Les vår anmeldelse av spillet her »

Siste fra forsiden