Colin McRae omkom i helikopterulykke

Rallylegenden og spillhelten Colin McRae er død.

Lørdag ettermiddag omkom den skotske rallyføreren Colin McRae i en helikopterulykke. McRae fløy selv helikopteret, og hadde med seg sin fem år gamle sønn, en kamerat av sønnen og en venn av familien. Det var ingen overlevende etter ulykken.

Skjermbilde fra Colin McRae: Dirt (PS3)

Colin McRae, som ble 39 år gammel, startet sin rallykarriere i 1986. Han gjorde seg raskt bemerket på grunn av en underholdende kjørestil og et stort talent. I 1993 vant han sitt første WRC-rally med en Subaru Legacy, og i 1995 vant han WRC-mesterskapet for første og eneste gang.

Den sympatiske skotten var med i verdenstoppen helt til han mistet førerplassen sin hos Citroen foran 2004-sesongen. Deretter kjørte han en håndfull individuelle løp, og var sist på banen i september i fjor, da han erstattet en skadet Sebastien Loeb i Tyrkia. Totalt vant han 25 WRC-løp, og uttalte for ikke lenge siden at han håpet å gjøre et comeback til neste år.

I spillverdenen er Colin McRae mest kjent for sin serie med rallyspill fra Codemasters. Det første spillet i serien kom i 1998, for PC og PlayStation. Seriens nyeste spill, Colin McRae: Dirt, kom ut for PC og Xbox 360 i sommer, og ble lansert for PS3 i forrige uke.

Om du ønsker å sende kondolanser til de etterlatte kan du besøke Colin McRaes offisielle nettsted.

Siste fra forsiden