Commodore 64-joystick til Europa

Commodore 64 er tilbake, i form av en Joystick med 30 innebygde spill. Nå skal nostalgibomben lanseres i Europa.

Det er få datamaskiner som vekker så mange minner som Commodore 64. Dette var åttitallets mest populære datamaskin, og takket være flott 16-fargers grafikk og briljant musikk ble den raskt en favoritt hos spillere og spillutviklere. Det er ingen som vet hvor mange spill det eksisterer for maskinen, men at tallet har minst fem siffer er det liten tvil om.

Noen av oss har fremdeles en ekte Commodore 64 liggende på loftet, som vi tar frem ved spesielle anledninger for å mimre og kose oss med spillene vi spilte før i tiden. Det er det imidlertid ikke alle som har mulighet til, og med tanke på den gigantiske diskettstasjonen og en kassettspiller som en gjerne må justere tonehøyden på før en får noe som helst til å virke, kan det være litt upraktisk å ta frem det gamle utstyret.

Nå er hjelpen på vei, i form av en joystick (i stil med klassiske Competition Pro, favorittjoysticken til alle som ikke likte Zipstick) med en innebygd Commodore 64 og 30 spill. Denne kan kobles direkte til TV-en, ved hjelp av en normal SCART-kabel. Systemet har allerede blitt lansert i USA, men det er først nå at DC Studios kunngjør at systemet får en europeisk lansering.

Spillene vi kan se frem til å kose oss med kommer fra amerikanske Epyx (kjent for sine flotte OL-spill), den britiske utgiveren Hewson og kultutvikleren Bitmap Brothers. Den europeiske versjonen vil være spesialdesignet for Europa, noe som forhåpentligvis betyr at de europeiske spillene kjører på normal hastighet (noe som ikke var tilfelle med den amerikanske NTSC-utgaven).

Spillene vi kan se frem til inkluderer geniale California Games (som kun var delvis til stede i den amerikanske versjonen), klassiske Impossible Mission ("Stay a while, stay forever!"), det vanskelige men avhengighetsskapende Nebulus (også kjent under navnet Tower Toppler), Andrew Braybrook-klassikerne Paradroid og Uridium, samt sportsfavorittene Summer Games og Winter Games.

Her er den fullstendige listen over innebygde spill (merk at den amerikanske versjonen hadde et annet spillutvalg:

Alleykat California Games Championship Wrestling Cyberdyne Warrior Cybernoid Cybernoid II Eliminator Exolon Firelord Gateway to Apshai Head the Ball Impossible Mission Impossible Mission 2 Jumpman Junior Marauder Maze Mania Mission Impossibubble Nebulus Netherworld Paradroid Pitstop Pitstop 2 Ranarama Speedball Summer Games Super Cycle Sword of Fargoal Uridium Winter Games Zynaps

Siste fra forsiden