Funcom tjener penger igjen

Conan lever

Etter store tap i fjor ser det lysere ut for spillutvikleren.

Norske Funcom hadde et tøft år i fjor etter at deres storsatsing Age of Conan ikke var i stand til å imponere kundene, og dermed ble det spillerflukt og sammenslåing av servere. Firmaet endte året med et tap på rundt 223 millioner kroner.

Etter årets første kvartal ser ting litt lysere ut for Funcom, ifølge en fersk finansrapport. De har hatt en inntjening på rundt 50 millioner kroner i løpet av kvartalet, og rundt 10 million kroner i profitt.

Rapporten hevder også at det går mot bedre tider for Age of Conan. Flere nye spillere har dukket opp i løpet av de siste tre-fire månedene enn mot slutten av fjoråret, og gjennomsnittstiden for abonnement skal også ha økt. Det påpekes at bedringen skyldes oppdateringene og det nye innholdet som har blitt sluppet siden lanseringen, samt at en vellykket gratis prøveutgave skal ha trukket nye spillere.

Funcom vil fortsette å satse på Age of Conan, og har nå 120 personer som jobber med spillet. I tillegg skal de bruke mer middler på å markedsføre det i løpet av de kommende månedene.

På sikt ønsker Funcom å styrke sine nåværende massive online-spill, og deretter satse mer på nye prosjekter. Dette gjelder ikke bare deres neste storsatsing, The Secret World, men også en rekke ikke-navngitte prosjekter innen sjangeren, inkludert et nytt java-basert nettspill myntet på yngre spillere.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden