Control

Control-utgiveren anklages for løgn etter at spillet ble oppgradert ved et uhell

Hadde tidligere sagt det ikke var mulig å tilby gratis oppgradering til neste konsollgenerasjon.

505 Games

Sagaen rundt oppgradering til nestegenerasjonsversjoner av Control tok nylig en snål vending, da det plutselig så ut til at gratis oppgradering skulle bli tilgjengelig likevel.

Control.
505 Games

Flere PlayStation 4-spillere tok til sosiale medier og nettforumet Resetera for å fortelle at originalutgaven deres av Control automatisk var blitt oppgradert til den nylanserte Ultimate-utgaven – den som tilbyr oppgradering fra dagens konsoller til PlayStation 5 eller Xbox Series X/S.

Ifølge utgiver 505 Games skulle det nemlig være umulig å tilby oppgradering av det originale spillet. Til spillernes frustrasjon kom det aldri noen god forklaring på hvorfor, men med ett så det ut til at utgiveren hadde klart å finne en løsning likevel.

Forsvant igjen

Gleden blant fans skulle imidlertid ikke vare lenge. Bare noen timer senere rapporterte spillere at Ultimate-utgaven hadde forsvunnet fra spillbiblioteket deres. Der de tidligere kunne velge «spill» eller «last ned» fikk de nå beskjed om at de måtte kjøpe spillet til full pris først.

Ikke uventet ble situasjonen møtt med krass kritikk, og flere mente saken var bevis på at 505 hadde løyet om vanskelighetene med oppgradering. Som utgiveren opprinnelig forklarte var det imidlertid bare på enkelte plattformer at oppgradering ikke var mulig.

– Vi kan ikke tilby oppgradering for alle, og det virker urettferdig å utelate én gruppe, skrev 505 i august.

Gitt denne nye utviklingen i saken ser det ut til at oppgradering er fullt mulig på PlayStation. Så lenge det ikke går på andre plattformer virker det dog usannsynlig at 505 kommer til å ombestemme seg.

Vi har kontaktet 505 Games i håp om å få en oppklaring i saken.

LES OGSÅ: Den nyeste Control-utvidelsen byr på gjensyn med Alan Wake »

Siste fra forsiden