Control: AWE

Alan Wake kommer på besøk i den neste Control-utvidelsen

Se traileren for AWE.

Den andre og siste historieutvidelsen for actionspillet Control vil lanseres 27. august – nøyaktig ett år etter spillets opprinnelige lansering. Det kunngjorde utvikler Remedy Entertainment torsdag under Sonys State of Play-sending.

AWE, som utvidelsen heter, introduserer en rekke nye utfordringer for spillere å bryne seg på. Som navnet tilsier skal det handle om såkalte Altered World Events – hendelser forårsaket av at utenomjordiske vesener bryter seg inn i vår verden – og protagonist Jesse Faden får i oppdrag å utforske flere av disse.

Gammel kjenning

For fans av andre Remedy-spill ligger imidlertid introduseringen av selveste Alan Wake an til å bli utvidelsens største trekkplaster. I traileren for AWE – se videoen øverst i artikkelen – dukker den velkjente forfatteren opp som fortellerstemme, før han så vidt stikker frem trynet helt til slutt.

Remedy har i flere måneder hintet om at helten fra Alan Wake-spillene kunne dukke opp i Control. Hvorvidt dette kun blir en kort opptreden er uvisst, men via den offisielle PlayStation-bloggen hinter utvikleren om noe større.

– Gjennom årene har vi inkludert en rekke «easter eggs» i spillene våre, som knytter enkelte Remedy-spill til hverandre – noe du har sett om du har spilt Control. Men hva om de ikke bare var easter eggs? Hva om det faktisk har vært en tiårig plan på gang om å koble noen av spillene våre sammen – et slags Remedy Connected Universe, om du vil – og den store avsløringen for visse ting kommer etter hvert?

Control: AWE slippes samme dag for PC, PlayStation 4 og Xbox One – altså 27. august.

Vi likte Control svært godt.
Les vår anmeldelse av spillet »

Siste fra forsiden