Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 er lansert

Promobilde for Counter-Strike 2.
Valve

Etter et halvt års tid med nyhetsdrypp og lukkede betatester, slapp Valve Valve Counter-Strike 2 onsdag kveld. Selskapet har hintet om at et slipp har vært nært forestående en ukes tid, med en rekke små drypp på X (tidligere Twitter).

Counter-Strike 2 erstatter Counter-Strike: Global Offensive i spillklienten Steam, og alle som eier det nå 11 år gamle spillet får den nye varianten gratis. Spillet er tilgjengelig på PC og SteamOS/Linux.

Endrer format

Med overgangen kommer en del endringer til spillet, både store og små. Den mest tydelige endringen er at man nå tevler om å bli først til å vinne 13 runder i stedet for 16. Dette er første gang siden 2004 at formatet endres, og gjelder den rådende konkurransemodusen som kalles Premier. Både vanlige kamper og profesjonelle e-sportkamper vil bruke formatet fremover.

I likhet med den nye versjonen av Dota 2, samt Half Life: Alyx, Dota Underlords og Artifact, bruker Counter-Strike 2 den nyeste versjonen av Valves interne spillmotor: Source 2. Med det har utviklerne gjort en rekke nye grafiske sprell – enkelte påvirker også spillet i seg selv, slik som skygger og røykeffekter som kan sprenges vekk av granater eller skudd.

Ved lanseringen er det 9 kart på plass, samtlige oppdaterte versjoner av kart fra Counter-Strike:GO. De er Mirage, Overpass, Vertigo, Ancient, Inferno, Nuke, Anubis, Dust II og Office. De syv første er i kartutvalget, mens de to siste ikke lempes inn i den samme køen for øyebliket.

Siste fra forsiden