– Overraskelsen er ikke Episode Three

Counter-Strike 2?

Valve-sjefen avliver ryktene om ny Half-Life-episode på E3.

Forrige uke fortalte vi at Valve avlyste det planlagte Portal 2-arrangement på E3. Den populære utvikleren meldte at showet ville bli erstattet med en overraskelse. E-posten vi fikk gav ingen hint om hva overraskelsen gjelder, men nettet har naturlig nok spekulert i retning av Half-Life 2: Episode Three.

– Falsk, sier Valve-sjefen.

Nå har Valve-sjef avkreftet ryktene overfor nettstedet HalfLife2.net:

– Det er ikke Episode Three, forteller Gabe Newell i en kort e-post.

Dette kan bety at Valve annonserer tredje episode i sagaen denne uken, slik at det ikke blir noen overraskelse neste uke, eller at de går rett på Half-Life 3. Eventuelt blir det ingen Half-Life-nyheter på E3 i det hele tatt.

En helsvart plakat der man skimter den mystiske Half-Life-figuren G-man bak den kjente logoen, teksten «Freeman» og datoen 14. juni har surret rundt på nettet noen dager. Til dette har Newell følgende kommentar:

– Falskt.

I følge nettstedet CVG har journalister som kun skriver om PlayStation 3 og Xbox 360 fått beskjed om at overraskelsen ikke er interessant for dem.

Valve står bak nettbutikken Steam, og foruten Half-Life-serien og Portal er de kanskje mest kjent for Counter-Strike, Team Fortress og Day of Defeat. Portal 2 skal fortsatt vises frem på messeområdet, så får vi se hva annet Newell & co disker opp med. Vi kommer tilbake med fyldige rapporter når arrangementet starter neste uke.

Siste fra forsiden