Stor Counter-Strike-oppdatering

Counter-Strike får battle royale-modus

I tillegg har skytespillet blitt gratis.

Valve

Etter flere dager med kryptiske hint har Valve kunngjort en omfattende oppdatering til Counter-Strike: Global Offensive. Det populære skytespillet har fått en battle royale-modus og er nå helt gratis å spille.

Alle kontoer som ble kjøpt før spillet ble gratis blir nå oppgradert til å ha Prime-status. Prime-systemet baserte seg på at man registrerte et telefonnummer på sin Steam-konto, og låste dette nummeret. Hvis man ble tatt for juks, kunne dette telefonnummeret ikke assosieres med en annen Steam-konto før det hadde gått minst seks måneder. Man måtte også være minimum level 21 i spillet for å få Prime-status, noe som kunne ta opp til 10 uker.

Nye kontoer kan fortsatt skaffe seg Prime, da ved å kjøpe en oppgradering av spillet til 125 kroner.

Danger Zone

Spill Danger Zone alene eller sammen med opptil to andre.
Valve

I den nye battle royale-modusen, som Valve har kalt Danger Zone, kjemper spillere om å bli den siste som overlever bruduljene i et nytt brett kalt Blacksite. Modusen er for opptil 16 spillere dersom man spiller alene, eller opptil 18 spillere om man kjemper som et lag på enten to eller tre spillere.

Som de fleste andre spill i sjangeren lander spillere uten noe særlig utstyr, og må finne det de trenger av våpen på bakken eller vente på forsyningspakker fra oven. Ifølge utvikleren har hver kamp begrenset med ressurser, og til å begynne med må man bruke det man finner av våpen, eksplosiver, skuddsikre vester og førstehjelpsutstyr forsiktig.

Ved siden av det man finner har spillere også et nettbrett som lar dem kjøpe utstyr. Penger tjener man ved å eliminere motstander eller utføre spesielle oppdrag, som å redde gisler eller åpne en av safene som er strategisk plassert rundt på kartet.

Battle royale-modusens nettbrett gir deg informasjon om hva som foregår rundt deg.
Valve

Nettbrettet gir deg også informasjon om hvor sirkelen går, og den kan i tillegg spore fiendenes bevegelser til en viss grad. Taktisk bruk av kartet gjør det enklere å enten planlegge angrep eller gjøre en rask retrett dersom det blir for mye action.

For Counter-Strike-veteraner informerer Valve om at alle våpnene i Danger Zone vil oppføre seg som de gjør i hovedspillet. Siden spillere kan ha opptil 120 helsepoeng vil man imidlertid ikke alltid knerte en motspiller med en skuddsalve som vanligvis ville ha gjort jobben.

Som nevnt over er Counter-Strike: GO nå helt gratis å spille, og du kan laste det ned fra Steam.

Siste fra forsiden