Anmeldelse

Creative Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset

Bjeffer høyere enn de fleste!

Men hvor hardt biter det?

1: First page
2: Second page

Creative Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset

• Frekvensrespons: 20Hz - 20kHz
• Impedans: 32 Ohm
• SPL(1kHZ): 112dB
• Magneter: 40mm Neodymium
• Mikrofon: 100Hz - 7kHz støyredusert
• Vekt: 300 gram
• Plugg: Trådløs USB 2.4GHz ISM Band
• Signal/Støy: > 90dB
• Ladeledning: USB - ca 1,9 meter
• Annet: Bæreveske
• Pris: Fra ca 1590,-

Lyd er et fantastisk kraftig og ofte undervurdert verktøy i spill. Et gjenhør med en gammel musikalsk favoritt fra NES-dagene kan gi oss både gåsehud og støv i øyekroken på sammen måte som lyden av en AK-47 blandet med granater i herlig surround kan gi oss et smil som går fra øre til øre.

Creative og Blizzards bidrag og hyllest til lyden består denne gang av to lukkede USB-baserte headset – et trådløst og et kablet som kan skilte med det siste innen THX-teknologi for PC. Vi har hatt den trådløse utgaven til testing, så la oss nå ikke utsette dommen ytterligere.

Takk til Creative som leverte hodetelefonene til test.

Bling-bling!

Det første som slår meg er en følelse av luksus. En påkostet eske som faktisk kan åpnes uten å kutte seg på livsfarlig plastikk drar alltid opp førsteinntrykket. Inne i esken finner jeg selve hodetelefonene, mikrofon, trådløs USB-sender/mottaker, USB-ladekabel, utskiftbare Alliance og Horde klokke-emblemer og en bærepose i skinn. Alt er pent og nøye innpakket.

Hodetelefonene er kanskje en større andel plastikk enn det man vanligvis finner i denne prisklassen, men virker til gjengjeld veldig solide. Designen er gjennomført stilig og det er helt klart at det her er et visst fokus på utseendet. Den avtakbare mikrofonen sitter på venstre side, hvor vi også finner ladekontakt, volumkontroll, mic-mute og av/på-knapper. Med en vekt på rundt 300 gram er de slettes ingen lettvektere, så hvordan sitter de på hodet?

Bruk og komfort

Installasjonen er så enkel som den får blitt. Den trådløse USB-sender/mottakeren plugges i og Windows 7 oppdager automatisk enheten og laster inn nødvendige drivere. Settet pares med senderen ved å trykke inn en knapp på hver av de på samme måte som vi kjenner fra de trådløse kontrollerne til sistegenerasjons konsoller. Før første gangs bruk skal hodetelefonene lades i åtte timer, men er etter dette helt klare til dyst.

Første prøvekjøring er en forlengelse av førsteinntrykket. To store, myke klokker omslutter ørene perfekt uten å klemme noe sted. Vekten på 300 gram er ikke et tema med en svært behagelig pute på toppen av bøylen som tar av for mye av vekten så settet ikke blir hengende på ørene. Dette er virkelig et stort pluss i margen for de av oss som liker skikkelige maratonøkter på tokt i Warcraft-universet.

Funksjoner og mikrofon

For å få utnyttet samtlige funksjoner i disse hodetelefonene må du installere Creatives spesiallagde programvare. Den følger ikke med i esken, men må lastes ned fra Creative sine nettsider. Nå er ikke dette selskapet spesielt godt kjent for stabil og nyttig programvare, men nå kan det se ut til at samarbeidet med Blizzard har vært fruktbart.

Alle regnbuens farger!

Det hele går smertefritt og etter noen øyeblikk er jeg i gang med å leke meg med settets utvilsomt mest oppsiktsvekkende funksjon. På hver side av klokkene under utskiftbare emblemer sitter et utvalg lysdioder. Ved hjelp av programvaren kan du kontrollere farge, styrke og pulseringsfrekvens på disse i sanntid. En sikker vinner i kampen om hjertet til den likesinnede WOW-oholikeren du har siklet på så altfor lenge.

World of Warcraft er som kjent et rollespill, og da er det naturlig at også de mest hardbarkede RP-entusiastene får noe å tygge på. Voicefx er en funksjon i kontrollpanelet som lar deg forvrenge stemmen med mikrofonen. Hele 17 forskjellige forhåndsinnstilte valg lar deg leve ut drømmene som alt fra en Felguard til en XT-002 Deconstructor fra WOW-universet. Mikrofonen gjør en veldig god jobb på både å stenge ute uønsket støy og fange stemmen din. Helst skulle jeg sett at denne var litt lettere å bøye til siden når den ikke er i bruk, men det blir bare småplukk.

Les også: Slik blir den nye utvidelsen til World of Warcraft

Batteriet bruker rundt fire timer på å lade, og Creative skilter med hele åtte timers brukstid. I praksis blir dette gjerne litt mindre avhengig av hvor høyt du spiller og om du bruker mikrofonen eller ikke. Med litt intensivt bruk varer det allikevel i fire-fem timer. Heldigvis er ladekabelen lang nok til de fleste for de drøyeste øktene foran skjermen.

1: First page
2: Second page

Siste fra forsiden