Cricketspill kansellert etter katastrofeutgivelse

Vanligvis finner kanselleringer sted før utgivelse, men slik var det ikke med Ashes Cricket 2013.

På promobildene ser spillet helt okay ut.
505 Games

Ashes Cricket 2013 har vært under utvikling hele i to år, og skulle egentlig komme til både konsoll og Windows-baserte PC-er. Da det først dukket opp var det imidlertid kun på PC, og kjøperne oppdaget raskt at ting ikke var helt som de skulle med spillet.

Spilløktene ble preget av både store og små feil, og brukere beskrev spillet som uspillbart. Utgiver 505 Games valgte raskt å trekke spillet fra salg på Steam, og nå har de gått til det dramatiske skrittet å gi opp hele greia.

Alle får pengene tilbake

Det har tidligere skjedd at spill har blitt trukket fra Steam etter problematiske lanseringer, men de har vanligvis senere kommet i salg igjen med de alvorligste feilene rettet. Her legges imidlertid spillet helt dødt, og alle som har kjøpt det vil få pengene tilbake.

I en kunngjøring sendt til nettstedet Eurogamer legger 505 Games noe av skylden på en spillmotor som ikke fungerte slik den skulle, og påstår også at utvikleren stadig forsikret dem om at de hadde kontroll på prosjektet. Men de tar ansvar for lanseringen, og kommer med en uforbeholden unnskyldning til lisenseierne ECB og Cricket Australia, samt sponsorene og partnerne deres. Spillerne får imidlertid den største unnskyldningen:

– Vår dypeste beklagelse er reservert for tilhengerne av cricket og cricketspill verden over. [...] I dette tilfellet har vi helt klart feilet med å levere det vi skulle. Vi vet at faktorene vi har nevnt tidligere ikke betyr noe for de horder av cricketfans som hadde håpet å få spille Ashes dette året, skriver de.

Dette har vært et år med flere problematiske lanseringer. SimCity opplevde for eksempel en katastrofelansering i vår, og Total War: Rome II kom i salg med mengder av feil. Begge disse spillene ble imidlertid oppgradert kraftig etter lansering. Elendige lanseringer er forøvrig ikke helt uvanlig kost i nettspillenes verden, som alle tidlige spillere av Anarchy Online, Diablo III og Guild Wars 2 kan skrive under på.

Siste fra forsiden