Crytek-ansatte klager over at de ikke får lønn – igjen

Nye problemer for den tyske spillutvikleren.

CryTek

Det tyske spillstudioet Crytek har et flere kritikerroste spilltitler på merittlisten, men har likevel vært belemret med store økonomiske utfordringer som har ført til manglende lønnsutbetalinger til ansatte. Nå ser det ut til at lønningene på nytt uteblir for Crytek-medarbeiderne.

Nylig dukket det opp en melding på Reddit fra en ansatt ved Cryteks tyske hovedavdeling som hevder at han og andre ansatte ikke har fått betalt på nesten seks måneder. Personen hevder at problemet gjelder for samtlige Crytek-avdelinger.

Crytek selv har ikke uttalt seg om anklagene ennå.

Mangler overskudd

Samtidig har nettstedet LetsPlayVideoGames vært i kontakt med kilder som hevder at Cryteks bulgarske Black Sea-avdeling ikke har utbetalt lønn til sine ansatte på tre og en halv måned, som ser ut til å underbygge opplysningene om at problemene gjelder flere av avdelingene.

Skjermbilde fra Hunt: Horrors of the Gilded Age, en av Cryteks seneste titler.
CryTek

Den nevnte Reddit-brukeren hevder at ledelsen ikke er interessert i å snakke med de ansatte om problemet, og at ansatte i lengre tid er blitt lovet at lønnen er på vei, men uten at løftene er blitt oppfylt.

Kildene som LetsPlayVideoGames snakket med fortalte at årsaken enkelt og greit er at Crytek ikke har vært i stand til å generere overskudd på lang tid. Det har også tidligere blitt rapportert at Crytek har slitt med overskuddet, noe som førte til at studioet solgte Homefront-lisensen i 2014.

Det er uvisst i hvilken grad problemene vil påvirke selskapets spillprosjekter. Studioet har endret fokus den siste tiden, og blant de seneste spillene finner vi «free to play»-titlene Hunt: Horrors of the Gilded Age og Arena of Fate. I tillegg har studioet satset på VR med titler som Robinson: The Journey og The Climb.

Crytek har også tidligere laget en VR demo: Den tar deg med til dinosaurenes verden »

Siste fra forsiden