Crytek saksøker Star Citizen-utvikleren

Hevder de har brukt spillmotoren CryEngine uten lisens.

Cloud Imperium Games

Star Citizen, og særlig den frittstående enspillerkampanjen Squadron 42, har allerede opplevd en god del forsinkelser og usikkerhet, og nå kan det se ut som utviklingen har støtt på flere potensielt alvorlige problemer. Utvikleren er nemlig saksøkt av Crytek, melder blant andre Shacknews.

Bakgrunnen for søksmålet er at Crytek mener at utviklerne av Star Citizen, Roberts Space Industries og Cloud Imperium Games, har brukt deres spillmotor CryEngine i andre sammenhenger enn det lisensavtalen tillater. Selve søksmålsdokumentet er tilgjengelig på nett.

Star Citizen-utviklerne har allerede lisensiert CryEngine-motoren til hovedspillet, men i søksmålet hevdes det at utviklerne også har brukt motoren til blant annet enspillerdelen Squadron 42, noe Crytek ikke skal ha blitt kompensert for.

Krever økonomisk erstatning

Cloud Imperium Games

I tillegg er Crytek misfornøyde med at deres logo er blitt fjernet fra de såkalte «splash»-skjermene, altså skjermene hvor logoer til involverte parter vanligvis dukker opp, samt fra alt markedsføringsmateriale. Det hevdes også at prosjektlederen for Star Citizen, Chris Roberts, har omdøpt spillmotoren fra CryEngine til Star Engine på eget initiativ.

Crytek krever økonomisk erstatning for de påståtte kontraktbruddene, men dokumentet oppgir ingen konkrete beløp. Det er uvisst hvor mye hold det er i anklagene, og hva som eventuelt vil kreves fra Star Citizen-uvikleren. Om de blir dømt skal man ikke se bort fra enda flere utsettelser for enspillerdelen og kanskje til og med økonomiske problemer for utvikleren, som allerede har brukt mye penger på spillet.

Det gigantiske og ambisiøse nettrollespillet Star Citizen har vært under utvikling helt siden 2011 og ble lagt ut på Kickstarter i 2012 hvor det hentet inn et par millioner dollar i finansiering. Med ujevne mellom kommer det nye oppdateringer om spillet, og nylig kom det en ny mikrotransaksjonsordning som skal bidra til å finansiere utviklingen.

Verken hovedspillet eller Squadron 42 har fått en lanseringdato, og trolig er datoene ennå et stykke unna.

Slik er det nye systemet for kjøp av landområder i Star Citizen »

Siste fra forsiden