Star Citizen

Star Citizen har nådd ny, stor milepæl

Romspillet drar inn massive pengesummer.

Cloud Imperium Games

Romspillet Star Citizen har allerede satt flere finansieringsrekorder, og nå har spillet nådd en ny, stor milepæl. Det rapporterer blant andre Eurogamer.

Spillet passerte nylig hele 300 millioner dollar i folkefinansiering, kan man lese av utviklerens egen statistikk. Dette tilsvarer rett i underkant av 3 milliarder kroner – med andre ord en vanvittig pengesum.

Det fremgår av statistikken at finansieringen har ligget ganske stabilt siden begynnelsen av året, men har skutt i været de siste par månedene.

Cloud Imperium Games

Satte Guiness-rekord

Sist vi skrev om Star Citizen var for én måned siden, i forbindelse med den seneste Free Fly-perioden, og på det tidspunktet rapporterte vi at finansieringssummen var kommet opp i 280 millioner dollar. Spillet har altså samlet inn rundt 20 millioner dollar i løpet av de siste 30 dagene.

Star Citizen ble først kunngjort så langt tilbake som i 2011, og den første folkefinanseringskampanjen for Star Citizen ble offisielt avsluttet den 20. november 2012 med rekordbeløpet 6,2 millioner dollar via Kickstarter og spillets hjemmeside.

Allerede i 2014 kunngjorde utvikleren at Star Citizen at spillet hadde blitt skrevet inn i Guinness rekordbok som det mest innbringende folkefinansierte prosjektet noensinne, uansett kategori.

Star Citizen får også en enspillerdel kalt Squadron 42, som i likhet med hovedspillet har blitt utsatt en rekke ganger. Akkurat når spillet blir helt ferdig er det ingen som vet, men det er allerede mange som spiller de nåværende alfaversjonene, og antallet brukerkontoer ligger i skrivende stund på over 2,7 millioner.

Les også: Se de snøfylte omgivelsene fra Star Citizen »

Siste fra forsiden