Star Citizen

Star Citizen-utvikleren svarer på kritikk fra publikum

– Å si at noe suger er ikke mye til hjelp, skriver Chris Roberts.

Cloud Imperium Games

Det ambisiøse romspillet Star Citizen har blitt det som noen oppfatter som et evigvarende utviklingsprosjekt, og ennå er ingen endelig slippdato på horisonten. Både dette og annen kritikk mot spillet har utvikleren selv nå svart på.

Som blant andre PCGamesN melder, la Cloud Imperium Games-grunnleggeren Chris Roberts nylig ut et lengre innlegg på det offisielle diskusjonsforumet, hvor han tar et aldri så lite – og sjeldent – oppgjør med alle kritikerne.

– Alle hos CIG er utrolig lidenskapelige i arbeidet med å gjøre Star citizen til det mest engasjerende MMO-universet, og alle jobber veldig hardt for å levere dette. Hvis vi kunne levere mer, raskere, bedre, ville vi gjort det. Vi blir akkurat like frustrerte med tiden ting tar, skriver Roberts.

Kritiserer kritikerne

Han retter også skyts tilbake mot de mange som han mener kun bidrar til å spre negativitet rundt spillet og utviklingsprosessen.

Cloud Imperium Games

– Å se at noe suger er ikke nyttig. Å forklare hvorfor det suger for den brukeren, og ideer til hvordan man potensielt kan fikse det, er nyttig. Min største skuffelse med det moderne internett er at det er en stor mengde kynisme, spesielt i fora og Reddit-debatter, og en del mennesker antar det verste, skriver Roberts.

Utvikleren slapp nylig et nytt veikart for Star Citizen og enspillerdelen Squadron 42, men fremdeles er ingen slippdato antydet. Roberts skriver i innlegget på forumet at det «ikke vil ta 10 eller 20 år» å levere ambisjonene, som formodentlig ikke er spesielt betryggende.

Det skal nevnes at spillet har vært spillbart i lengre tid i form av diverse alfaversjoner.

Star Citizen ble først kunngjort så langt tilbake som i 2011, og har siden den gang dratt inn rekordstore finansieringsbeløp via folkefinansiering. I sommer passerte spillet den vanvittige milepælen på 300 millioner dollar, cirka 2,7 milliarder kroner.

Les også: Se de snøfylte omgivelsene fra Star Citizen »

Siste fra forsiden