Star Citizen

Nå kan du spille Star Citizen gratis

Massevis av fartøy kan testes de neste par ukene.

Cloud Imperium Games

Utvikleren av det ambisiøse romspillet Star Citizen har mildt sagt vært under utvikling lenge, og nå får du muligheten til å teste spillet uten å betale. En ny gratisperiode er nemlig kunngjort.

Den nye «free fly»-begivenheten startet fredag 20. november og varer frem til den 2. desember. I perioden får man mulighet til å teste en rekke ulike fartøyer som spillet har å by på.

Som tidligere vil prøveperioden følge en timeplan, som du finner på denne siden. Fartøyene vil bli tilgjengelige i puljer som legges ut i 48 timer av gangen, så dersom man er er interessert i å teste bestemte fartøy er det smart å holde seg orientert via timeplanen.

Cloud Imperium Games

Har dratt inn nesten 3 milliarder kroner

Star Citizen har allerede satt flere finansieringsrekorder, og i juni i år passerte prosjektet den imponerende milepælen på 300 millioner dollar. I skrivende stund er finansieringssummen kommet opp i 319 millioner dollar, cirka 2,8 milliarder kroner, ifølge utviklerens egen statistikk.

Spillet har per dags dato 2,8 millioner registrerte brukerkontoer.

Star Citizen får også en enspillerdel kalt Squadron 42, som i likhet med hovedspillet har blitt utsatt en rekke ganger. Akkurat når spillet blir helt ferdig er det ingen som vet, men det er allerede mange som spiller de nåværende alfaversjonene.

Spillet ble først kunngjort så langt tilbake som i 2011. Den lange utviklingstiden har blitt møtt med kritikk og skepsis fra publikum, og i september i år tok utvikleren et lite oppgjør med kritikerne.

– Alle hos CIG er utrolig lidenskapelige i arbeidet med å gjøre Star citizen til det mest engasjerende MMO-universet, og alle jobber veldig hardt for å levere dette. Hvis vi kunne levere mer, raskere, bedre, ville vi gjort det. Vi blir akkurat like frustrerte med tiden ting tar, skrev utvikleren på forumet sitt.

Les også: Se de snøfylte omgivelsene fra Star Citizen »

Siste fra forsiden