Enspillerkampanjen til Star Citizen kommer sannsynligvis ikke i år

Men Squadron 42 skal i det minste snart vises frem.

Cloud Imperium Games

Det gigantiske og ambisiøse nettrollespillet Star Citizen har vært under utvikling i lang tid siden det først ble lansert på Kickstarter, og de som venter på den frittstående enspillerkampanjen Squadron 42 har måttet tålet opptil flere utsettelser. En ny oppdatering fra utvikleren tyder på at heller ikke 2017 blir lanseringsåret.

I et nyhetsbrev skriver Cloud Imperium Games-grunnleggeren Chris Roberts at studioet skal vise frem Squadron 42 i en livestream i desember, hvor de også skal avsløre den videre planen for ferdigstillingen av spillet.

Det positive med dette er altså at vi får se mer av spillet, men samtidig betyr det også at den frittstående enspillerkampanjen mest sannsynlig ikke vil bli lansert før en gang i 2018, til tross for at mange hadde forhåpninger om at det skulle komme i år.

Kjente navn på rollelisten

Cloud Imperium Games

Utvikleren skriver videre at det nå er et stort team som jobber med Squadron 42 og at de har gjort store fremskritt med spillet når det gjelder å ta Wing Commander-stilen til det neste nivået. Squadron 42 er ment å være en «åndelig oppfølger» til nettopp Wing Commander, som også er skapt av Chris Roberts.

Ifølge Roberts skal Squadron 42 og flerspillerdelen Star Citizen dele mye teknologi og innhold og utfylle hverandre på ulike måter. For eksempel vil teknologi bygget for enspillerkampanjen kunne gi en bedre opplevelse i flerspillerdelen og motsatt.

Roberts har tidligere sammenlignet oppdragsstrukturen i enspillerkampanjen med Wing Commander-spillene, som gjerne var delt opp i seksjoner med flyving, vandring rundt på planetene og interaksjon med figurene. Ellers er det nevneverdig at Squadron 42 har hele 340 stemmegitte rollefigurer, som alle har blitt scannet inn i spillet med såkalt «motion capture»-teknologi.

Øverst på rollelisten finner vi skuespillere som Gary Oldman, Mark Hamill, Gillian Anderson og Andy Serkis, og prosjektet skal visstnok ha endra flere kjente navn på lur. Under kan du se den seneste video som utvikleren slapp angående utviklingen av Star Citizen.

Cyberpunk 2077 er et annet etterlengtet spill som trolig ikke kommer med det aller første: CD Projekt RED har nå kommet med en ny oppdatering »

Siste fra forsiden