CD Projekt RED bekrefter at Cyberpunk 2077 fremdeles er i rute

Men utvikleren tar seg god tid fordi de vil «finne opp hjulet på nytt».

Konseptbilde fra Cyberpunk 2077.
CD Projekt

Det begynner nå å bli riktig lenge siden CD Projekt RED først kunngjøre hva som skulle bli deres neste spillunivers etter The Witcher-serien, Cyberpunk 2077, og det er ikke mye som er delt siden den gang. På Twitter kom studioet omsider nå med en ny oppdatering om prosjektet.

I oppdateringen bekrefter CD Projekt RED at Cyberpunk 2077-utviklingen fortsetter «som planlagt», noe vi altså kan tolke som at det er i rute, men det er nok likevel en stund til vi får se det på markedet. Studioet skriver nemlig at ambisjonene er meget store for det kommende sci-fi-rollespillet.

Skal finne opp hjulet

– Det krever ofte en bevisst anstrengelse for å «finne opp hjulet på nytt» – selv om man personlig synes det allerede fungerer bra. Men vet du hva? Vi tror at det å finne opp hjulet på nytt hver gang er det som gir et bedre spill, skriver studiosjef Adam Badowski i teksten.

(Red. anm: Vi regner med at Badowski mener at det å «finne opp hjulet på nytt» er en positiv ting, og regner med at han egentlig sikter til å finne nye måter å bygge et spill på. Uttrykket er egentlig en måte å si at man bruker mye tid og krefter på å finne ut noe som allerede er velkjent, men resten av teksten virker å peke på det som en positiv ting.)

Konseptbilde fra Cyberpunk 2077.
CD Projekt

Den nye oppdateringen fra CD Projekt RED ble skrevet som en respons på opplysninger som er kommet frem om at studioet har en tøff arbeidskultur som har gjort at mange har forlatt studioet, noe de innrømmer foregår.

– Forlater folk oss? Visst gjør de det. Vi ønsker dem alltid det beste og respekterer avgjørelsen og tilbakemeldingene de oppgir som grunn til at de drar. Vi jobber hele tiden med å gjøre RED til en arbeidsplass for alle, men vi har samtidig et sett av verdier som definerer hvem vi er og hvordan vi gjør ting, skriver studioet.

Cyberpunk 2077 er et åpen verden-rollespill med fokus på kybernetiske modifikasjoner og høyteknologiske våpen, og skal by på både flerspillerdel og mye frihet for spilleren. Utover dette er det ennå ikke så mye som er kjent om spillet, ei heller det omtrentlige lanseringstidspunktet.

Andre rollespillstudioer opplever også utskiftninger: Dragon Age-sjefen har nå forlatt BioWare »

Siste fra forsiden