Star Citizen-utvikleren kom med både gode og dårlige nyheter i helga

Vi får nye alfaversjoner snart, men enspillerkampanjen utsettes.

Cloud Imperium Games

CitizenCon 2016 – en feiring av det gigantiske spillprosjektet Star Citizen – gikk denne helgen av stabelen i Los Angeles, og utvikler Cloud Imperium Games var selvfølgelig på plass for å dele de nyeste statusoppdateringene og stake ut veien videre for spillet.

Spillsjef Chris Roberts viste blant annet frem en av Star Citizens utallige planeter, og vi fikk se et eksempel på hvordan spillere får bevege seg fra ute i rommet til nede på bakkenivå.

Star Citizen skal vokse seg enda større i løpet av det neste året.
Cloud Imperium Games

Roberts delte også et veikart for Star Citizens alfaversjon, med planer for det neste året. Fra versjon 3.0 til versjon 4.0 kan spillere vente seg for eksempel handel, piratvirksomhet og smugling, gruvedrift og gårdsdrift – og selvfølgelig en haug med flere planeter og romskip.

For en grundigere gjennomgang av planene kan du se CitizenCon i sin helhet i videovinduet nederst i artikkelen.

Squadron 42 forsinket

Den fremmøtte fansen virket stort sett fornøyde med utsiktene for spillet, men Cloud Imperium hadde også noen dårlige nyheter på lager.

Star Citizens frittstående enspillerkampanje – Squadron 42 – rekker nemlig ikke sitt planlagte lanseringsvindu, som frem til nå var satt til 2016. Ifølge Roberts er grunnarbeidet med spillet ferdig, men den siste poleringen gjenstår fortsatt.

Gary Oldman er blant skuespillerne som medvirker i Squadron 42-kampanjen.
Cloud Imperium Games

Utvikleren ønsket ikke å kunngjøre en ny lanseringsdato, men vi fikk likevel noen flere detaljer om det kommende spillet. Kampanjen består av 28 kapitler, som hver har flere deler. Roberts sammenlignet oppdragsstrukturen med Wing Commander-spillene, som gjerne var delt opp i seksjoner med flyving, vandring rundt på planetene og interaksjon med figurene i spillet.

Squadron 42 har hele 340 stemmegitte rollefigurer, som alle har blitt scannet inn i spillet med såkalt «motion capture»-teknologi. Øverst på rollelisten finner vi skuespillere som Gary Oldman, Mark Hamill, Gillian Anderson og Andy Serkis, og prosjektet skal visstnok ha endra flere kjente navn på lur.

I månedene frem mot jul håper utvikleren å gjøre den første delen av spillet fullstendig ferdig, slik at fans endelig skal få se hvordan det blir å spille Squadron 42.

I fjor utvidet utvikleren Star Citizen-tilbudet.
Alle som backet romspillet får nå tilgang på hele spillet »

CitizenCon 2016. (Video: Cloud Imperium Games)
Les også
Star Citizens enspillerdel har endelig fått et lanseringsvindu

Siste fra forsiden