Crytek utvider horisonten

Crysis-skaperen vil lage mer enn skytespill.

Det er lett å bli stemplet som en enssporet utvikler i denne bransjen. id Software (Doom, Quake, Rage) forbindes med lite annet enn dystre skytespill, Relic Software (Company of Heroes, Dawn of War II) har gjort seg bemerket som en kvalitetsbevisst produsent av strategititler, og Bethesda Softworks (Oblivion, Fallout 3) lefler for det meste med rollespill. Dette trenger aldeles ikke å være en dårlig ting, alle de nevnte utviklerne har tross alt gitt ut klassikere, men det er forståelig at noen utviklere ønsker å bite litt bredere.

Den tyske storutvikleren Crytek har vokst seg diger på få år, og det skal deres solide skytespillutgivelser ha æren for. Far Cry og Crysis har blitt to veldig populære serier, og selskapet utvider hele tiden staben som en konsekvens av dette. I et nylig intervju med CVG røper selskapets sjef, Cevat Yerli, at de ønsker å ta et skritt videre nå.

Warface er Cryteks forsøk på å penetrere det asiatiske markedet.

– Vi snuser definitivt på andre sjangere. Som et selskap kan vi ikke bare lage skytespill, vi må skape nye former for underholdning. Vi ser på nye utfordringer, og grubler på hvilke opplevelser og spill folk vil ha. Sjangerne trenger ikke engang å eksistere enda, vi er tent på spill som stadig tilbyr nye opplevelser, forteller Yerli.

Et resultat av dette er deres Xbox 360-eksklusive samarbeidsprosjekt med Microsoft, som foreløpig bærer navnet Codename: Kingdoms. Lite har blitt vist av spillet på dette punktet, men mye tyder på at det blir snakk om et actionspill som setter deg i lærsandalene til en spartansk soldat i oldtidens Hellas. Spillet utvikles av deres ungarske avdeling i Budapest.

De fortsetter selvsagt med skytespill også. Deres tyske og britiske studio samarbeider om storutgivelsen Crysis 2, som kommer den 25. mars, til PC, Xbox 360 og PlayStation 3. En piratversjon av spillet har allerede havnet på Internett, til Yerlis store frustrasjon.

Samtidig snekrer Cryteks sørkoreanske avdeling på det taktiske skytespillet Warface, som antas å nå det asiatiske markedet i løpet av året.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden