Cyan Worlds ved veis ende?

Skaperne av Myst, sliter kraftig med økonomien og har blitt tvunget til å si opp flesteparten av de ansatte.

I følge flere kilder, inkludert bloggene til Ryan Warzecha og Bill Slease (som begge var ansatte hos Cyan Worlds) har den amerikanske utvikleren blitt tvunget til å si opp flesteparten av de ansatte, etter som det ikke har lykkes dem å sikre seg finansiell støtte for det neste prosjektet deres. I tillegg ligger utvikleren i gjeld til Ubisoft, som gir ut det kommende Myst V: End of Ages.

De som er igjen i selskapet er etter sigende kun grunnlegger Rand Miller, president Tony Fryman og en liten gruppe ansatte som kan ta seg av de aller nødvendigste oppgavene. Miller skal ha fortalt de som har blitt tvunget til å gå at han de håper å kunne ansette dem igjen senere, om økonomien tillater det og de ikke har funnet seg nye arbeidsplasser.

Cyan Worlds har en lang og begivenhetsrik historie. Selskapet ble startet i 1987, men det var ikke før lanseringen av Myst at de virkelig fikk suksess. Myst-franchisen har solgt over 12 millioner kopier på verdensbasis, og Myst regnes som et av tidenes mest suksessrike og innflytelsesrike spill.

Selskapet fikk imidlertid problemer under utviklingen av Uru, som krevde enorme ressurser samtidig som spillet ble en kommersiell flopp. Dette resulterte i et stort finansielt tap som Cyan aldri helt ser ut til å ha kommet seg etter.

Siste fra forsiden