Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077-lanseringen etterforskes av polske myndigheter

CD Projekt kan ende opp med saftige bøter.

CD Projekt RED

Polske myndigheter har innledet etterforsking av den rotete lanseringen av Cyberpunk 2077. Som blant annet IGN melder har styringsorganet for konkurransetilsyn og forbrukerrettigheter bedt om en forklaring fra CD Projekt RED, med potensielt store bøter dersom utvikleren ikke kan svare skikkelig for seg.

Cyberpunk 2077-lanseringen kan skape ytterligere problemer for CD Projekt RED.
CD Projekt RED

Organet – kalt Urzqd Ochrony Konkurencji i Kosumentóv (UOKiK) – vil vite hva som skjedde både før og etter spillets lansering. Spesielt går det på problemer med lanseringsversjonen, men også hva CD Projekt gjør nå for å rydde opp i situasjonen.

– Vi ber selskapet om en forklaring angående problemer med spillet og hva utvikleren har gjort. Vi kommer til å sjekke hvordan utvikleren jobber med oppdateringer for å fikse feil som hindrer at spillet fungerer på ulike konsoller, men også hvilke steg selskapet planlegger å ta angående folk som ba om refusjon og ikke er fornøyde med kjøpet fordi de ikke kan spille spillet på maskinvaren de eier, til tross for at produsenten forsikret dem om det motsatte, lyder en uttalelse fra UOKiK (via IGN).

Dersom UOKiK ikke er fornøyd med forklaringen kan det ilegge CD Projekt bøter på opptil ti prosent av selskapets inntekter fra forrige regnskapsår. Alternativt kan organet kreve at utvikleren gir bort digitale bonuser til spillere, men akkurat hvordan dette ville fungert er uvisst.

Cyberpunk 2077 ble lansert like før jul, etter en rekke utsettelser i løpet av 2020. Før lansering delte CD Projekt ingen videoer eller informasjon om spillets versjoner for PlayStation 4 og Xbox One, som viste seg å være fulle av problemer. I kjølvannet av den trøblete lanseringen har flere aktører beskyldt utvikleren for å bevisst ha lurt forbrukere. Sony har fjernet Cyberpunk 2077 fra PlayStation-butikken, mens Microsoft tilbyr penger tilbake for alle som kjøpte spillet til Xbox.

LES OGSÅ: CD Projekt RED saksøkes »
LES OGSÅ: Cyberpunk 2077 har solgt skikkelig bra til tross for problemene »

Siste fra forsiden