Command & Conquer Remastered

Da Command & Conquer-lydfiler forsvant, hentet EA inn samme skuespiller for å spille dem inn på nytt

EVA er tilbake.

EA

I fjor høst kunngjorde EA at klassiske Command & Conquer og Command & Conquer: Red Alert skal pusses opp og relanseres i nye utgaver. Siden den gang har arbeidet gått jevnt og trutt, men prosessen har ikke vært problemfri.

Da EA og Petroglyph – studioet som har ansvaret for utviklingen – gikk for å hente frem de opprinnelige spillfilene for det første spillet, oppdaget de nemlig at noen manglet. Alle opptakene for EVA – den ikoniske kvinnestemmen som kommenterer kamper underveis – var sporløst borte, og den eneste muligheten var å spille dem inn på nytt.

Gitt EVAs viktige rolle i spillet kunne teamet imidlertid ikke bare la hvem som helst ta over. Som EA forteller var den opprinnelige stemmeskuespilleren – Kia Huntzinger – heldigvis klar til til å stille opp, og stemmen hennes har heller ikke endret seg stort på de siste 24 årene.

Stemmen til EVA har ikke endret seg stort på 25 år. (Video: EA)

I videoen over får fans en sniktitt på de nyinnspilte replikkene. Først ut er originalen, etterfulgt av innspillingen for Command & Conquer Remastered, og som du kan høre er ikke forskjellen veldig stor.

Hva Command and Conquer: Red Alert angår påpeker EA at Martin Alper – stemmen som tok over for EVA – dessverre gikk bort for noen år siden. Teamet har riktignok funnet hans opptak, og for å bevare minnet om Alper vil de opprinnelige filene bli brukt i nyversjonen.

Nyversjonene har så langt ikke fått noen slippdato.

Se hvordan Command & Conquer-oppussingen ser ut »

Siste fra forsiden