Dark Souls III gjør det skarpest på PlayStation 4

Xbox One taper nok en gang når konsollene sammenlignes.

From Software

Dark Souls III – det nyeste spillet i From Softwares brutale actionspillserie – lanseres om knappe to uker. Men allerede nå begynner videodekning og lanseringsmateriale å boble opp til overflaten på nettet. Dermed er det selvsagt duket for en sammenligning av spillets to konsollutgaver.

Ifølge Digital Foundry er det PlayStation 4 som blir den store vinneren over Xbox One når det kommer til det rent grafiske nivået. Sonys stuekonsoll pumper ut en bildeoppløsning på 1920x1080, mens Xbox One velger å oppskalere fra 1600x900.

– Et slikt fall i oppløsning på Microsofts maskin markerer en pågående trend på tvers av denne konsollgenerasjonen, og Dark Souls III blir en del av en stadig voksende liste over spill som ser bedre ut på PS4, skriver Digital Foundry i sin gjennomgang.

Xbox One-utgaven av Dark Souls III er fortsatt et vakkert spill, påpeker de, men PlayStation 4 ser hakket bedre ut.

Sliter med bildefrekvensen

PlayStation 4 får også en fjær i hatten når det gjelder bildefrekvens, et svært viktig element i From Softwares spill.

Xbox One sliter med å holde seg låst til 30 bilder per sekund, med et fall til rundt 25 fps i noen travle sekvenser. PlayStation 4 gjør det langt bedre, men sliter innimellom med et ørlite fall til rundt 28 bilder per sekund. Opplevelsen er mykere på PlayStation, skriver Digital Foundry, men det er synd at spillet fortsatt stotrer innimellom.

Dark Souls III lanseres 12. April til PC, PlayStation 4, and Xbox One.

Mens du venter på anmeldelsen, kan du se på vår forrige titt på spillet.
Dark Souls III virker mørkere og mektigere enn de andre spillene »

(Video: Youtube/Digital Foundry)

Siste fra forsiden