Datoen er endelig satt for No Man’s Sky

Utforskningen av Hello Games’ gigantiske univers begynner mot slutten av juni.

Hello Games

Siden annonseringen av No Man’s Sky i 2013 har det florert utallige rykter og spekuleringer rundt spillets lanseringsdato. I oktober i fjor bekreftet Sony at det ambisiøse romspillet ville lanseres en gang i løpet av juni 2016, og torsdag fikk vi endelig vite den nøyaktige datoen.

No Man's Sky Limited Edition på PlayStation 4.
PlayStation Europe

No Man’s Sky kommer til PC og PlayStation 4 22. juni, og er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra blant annet Steam, GOG.com, Humble Store og PlayStation-butikken allerede nå. Spillet kommer i både digital og fysisk utgave, og Hello Games har annonsert to spesialutgaver – én til hver plattform – på sine nettsider.

No Man's Skys Explorer Edition på PC.
iam8bit

Spesialutgaven på PlayStation 4 inkluderer blant annet en bok med konseptkunst, et tegneseriehefte som forklarer mer om No Man’s Skys historie og diverse ekstrainnhold til spillet. PC-spillere kan sikre seg én av kun 10 000 utgaver av No Man's Skys «Explorer’s Edition», som kommer med en håndmalt modell av spillets romskip.

Ekstremt ambisiøst

I No Man’s Sky står spillere fritt til å utforske utallige planeter og stjernesystemer og sette sine spor i det enorme universet Hello Games har skapt. Spillets tilfeldig genererte planeter byr på et hav av unike økosystemer, og ifølge utvikleren har selv ikke de oversikt over alt som er mulig å oppdage.

Vår skribent fikk nylig prøve No Man’s Sky, og selv om han satt igjen med et ønske om å spille mer mente han at opplevelsen ga en del avsmak:

–Tilfeldighetene som preger opplevelsen på bakken er kanskje et fint bilde på hvor mystisk og vidunderlig det ukjente i verdensrommet antagelig er, men samtidig er det nok litt for mye rart å oppdage i No Man’s Sky. Farten man beveger seg med til fots er markant langsom, og det å skyte på mineraler og romvesen for å samle ressurser blir aldri helt så presist og interessant som det kanskje burde være, skrev Espen Jansen.

Les hele sniktitten på No Man's Sky her »

Siste fra forsiden