Feature

De fem beste actioneventyrene akkurat nå

Vi tar for oss det beste i action-eventyr-sjangeren.

1: Side 1
2: Side 2

Actioneventyr vi gleder oss til

Assassin’s Creed 3

Utgivelsesdato: 31. oktober

Etter tre spill i de semskede lærskoene til Ezio Auditore er det endelig på tide med et taktskifte I Assassin’s Creed-serien, og det kommer akkurat på riktig tidspunkt (du vet, med dommedag rett rundt hjørnet og alt det som følger med). Denne gangen skal vi få spille som indianeren Connor under den amerikanske borgerkrigen, og italienske storbyer byttes ut med snødekt amerikansk ødemark, store sjøslag og 1800-tallets Boston. Alt ser ut til å ha fått seg en regelrett overhaling siden Revelations noe skuffende prestasjoner i fjor høst, og de mange endringene kan være akkurat det som skal til for å holde den populære snikmorder-franchisen i form for enda noen år. Vi har nemlig blitt lovet at selv om dette er slutten på Desmonds saga, betyr ikke det nødvendigvis at Assassin’s Creeds univers ikke vil dukke opp i fremtidige lanseringer.

Les mer om Assassin's Creed III Les også: Sniktitt: Assassin's Creed III Les også: – Desmond må bli ferdig

Castlevania: Lords of Shadow 2

Castlevania: Lords of Shadow 2.

Utgivelsesdato: 2013

Vi vet foreløpig svært lite om den kommende oppfølgeren til 2010s storslagne gjenoppstart av Castlevania-franchisen, men skal det første Lords of Shadow være noen målestokk kan vi forvente oss store ting fra spanjolene i MercurySteam når Gabriel Belmont vender tilbake iløpet av 2013. Oppfølgeren ble annonsert på E3-messen tidligere i år og med annonseringen fulgte det en trailer som viste en svært annerledes hovedperson enn det man fikk se i Lords of Shadow. Påvirket av de uheldige hendelsene som fant sted i originalspillet og dets to nedlastbare epiloger viser det seg nemlig at Gabriel kom litt for nærme mørkets krefter, og det blir derfor svært spennende å se hvorvidt man vil ha noen begrensninger i det hele tatt når man spiller som Dracula i egen høye person.

Les mer om Castlevania: Lords of Shadow 2 Les også: Castlevania-omstart får oppfølger Les også: Anmeldelse: Castlevania: Lords of Shadow

Tomb Raider

Tomb Raider.

Utgivelsesdato: Januar 2013

Lara Croft skal skapes på ny, så mye bør man ha klart for seg når man legger ut på skattejakt med nyskapningen av Tomb Raider-franchisen tidlig neste år. Dinosaurer og akrobatiske drap er en saga blott, og igjen står man med en ung, uskyldig og uerfaren gravrøver, som på sitt første store utenriksoppdrag blir strandet på en øy. Øya er derimot ikke så øde som slike øyer har for vane å være, og det viser seg straks at Lara må spise eller bli spist når naturen, dyrene og menneskene på øya er ute etter henne. Det loves samtidig at kjerneelementene som har definert Tomb Raider opp gjennom tidene, deriblant utforskning, kampmekanikker og gåteløsing fremdeles er på plass, bare i nye situasjoner og plassert i andre kontekster.

Les også
Anmeldelse:

Les mer om Tomb Raider Les også: Sniktitt: Tomb Raider Les også: Intervju: – Vi prøver å skape en moden opprinnelseshistorie

God of War Ascension

God of War: Ascension.

Utgivelsesdato: 12. mars 2013

God of War har lenge vært sett på som definisjonen på et skikkelig actioneventyr, og når God of War III avsluttet Kratos’ trilogi slik det gjorde i 2010 var det mange som trodde dette var det siste eventyret den greske guden skulle legge ut på. Dette skulle vise seg å være halvveis riktig, for selv om Ascension nå kommer til PlayStation 3 i 2013 er det faktisk som en forgjenger. Vi går med andre ord tilbake til Kratos røtter, og handlingen denne gangen vil ta for seg hva som skjedde rett etter at han solgte seg til krigsguden Ares for så å drepe sin kone og datter. Enda mer interessant er dog spillets innebygde flerspillerdel, som gjør sin debut i God of War-sammenheng. Her skal man ta på seg rollen som en av flere hardbarkede karer, sverge lojalitet til en av de greske gudene og ikke minst drepe gigantiske monstre sammen med andre spillere.

Les mer om God of War Ascension Les også: God of War: Ascension til kalenderen Les også: Intervju: – Kratos er ikkje alltid et rasshøl

The Last of Us

The Last of Us.

Utgivelsesdato: 2013

Utviklerne i Naughty Dog har nå lagt Nathan Drake på hylla for en stund: The Last of Us er studioets nye storsatsing og verdens undergang og zombier står på tapetet. Skal vi dømme ut i fra klipp fra spillet vil det hele bli meget brutalt når man i rollen som Joel skal overleve i dette ugjestmilde landskapet. Med på slep har vi ungjenta Ellie som heller ikke er redd for å hjelpe til når det kreves av henne. Vi har fremdeles til gode å få se nærmere på noen av spillets vandøde, men så langt har de andre overlevende vist seg å være minst like farlige. Ved siden av det vakre visuelle uttrykket Naughty Dog har blitt kjent for får man også oppleve mange av de sedvanlige tredjepersons-spillmekanikkene, som de har utviklet gjennom Uncharted-spillene, når The Last of Us dukker opp neste år.

Les mer om The Last of Us Les også: Sniktitt: The Last of Us Les også: Kommentar: Imponerende spillsirkus fra Sony

Hvilke actioneventyr-spill vil du anbefale, og hvilke gleder du deg til?

Les også: De fem beste rollespillene akkurat nå

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden