De første detaljene om The Last of Us

Slik blir Uncharted-skapernes nye epos.

The Last of Us ble annonsert på Spike VGA-showet i desember, men på det tidspunktet ville ikke skaperne hos Naughty Dog ut med særlig mye informasjon om spillet. Nå har den første bølgen med detaljer kommet, via en sniktitt i spillbladet GameInformer.

Spillet foregår i en ødelagt verden hvor en slags soppinfeksjon har tatt knekken på store deler av menneskeheten. Infeksjonen ser ut til å ha en slags zombie-lignende effekt på de som blir rammet, men spillet fokuserer ikke på kamp mot infiserte. I stedet er kampen for å overleve i en verden der alle kun tenker på seg selv som er sentralt i spillet.

To hovedpersoner

Handlingen følger smugleren Joel, som er sent i førtiårene, og den fjorten år gamle jenta Ellie. I starten befinner de seg i en leir for overlevende. Denne kontrolleres av militæret, som regelmessig sjekker de overlevende for infeksjon og umiddelbart henretter dem om de viser tegn til å være smittet.

Joel har fått i oppgave smugle Ellie ut av leiren. Ting går imidlertid galt, og de får raskt militæret på nakken. Egentlig hadde Joel tenkt å forlate den unge jenta, men han lovet en døende venn å bringe henne i sikkerhet og dermed må de sammen flykte fra militæret.

Forholdet mellom de to hovedpersonene skal utvikle seg gradvis, og utviklerne ønsker visstnok å bygge videre på erfaringen de fikk da de jobbet med forholdet mellom Uncharted-helt Nathan Drake og den tibetanske utforskeren Tenzin. Inspirasjonskilder skal være True Grit og Road to Perdition.

Spillet skal være rimelig realistisk, både med tanke på hvor mye skade Joel tåler før han dør og med tanke på hva slags akrobatiske kunster han kan utføre. Vi kan forvente plattformsekvenser, men de vil være langt mer jordnære enn de vi fikk i Uncharted-serien.

Utviklerne forteller også at de vil ha en eller annen form for flerspiller i spillet, men for øyeblikket har de visstnok ikke bestemt seg for hvordan dette skal fungere.

Flere detaljer finner du på forumet NeoGAF, hvor brukerne har lest over artikkelen i GameInformer.

Siste fra forsiden