De har spilt spill i to dager for kreftforskning – fremdeles har de fire igjen

Awesome Games Done Quick har samlet inn en million kroner allerede.

Skjermbildet av direktesendingen.
Speed Demos Archive

To ganger i året samler folkene bak nettstedet Speed Demos Archive penger til ulike gode formål ved å ta imot donasjoner mens de spiller gjennom en hel rekke spill. Nå, mellom 5. og 11. januar holder gjengen på med et nytt spillmaraton, og som alltid i januarløpene går pengene til kreftforskning via organisasjonen Prevent Cancer Foundation. De har med andre ord allerede holdt det gående i to dager, og har i skrivende stund rukket å sanke inn like over én million kroner.

Initiativet heter Awesome Games Done Quick, og handler i stor grad om å spille gjennom en lang liste spill så raskt som overhodet mulig. Det betyr selvfølgelig at alle triks, glitcher og feil utnyttes til sitt fulle. Begivenheten strømmes via Twitch.tv og spillerne kommenterer fortløpende og diskuterer alle de små finurlige grepene de gjør for å komme seg gjennom spillene kjapt.

Det såkalte «speedrunning»-miljøet spesialiserer seg nettopp på å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til de aktuelle spillene. Hvert spill gjennomføres av en Twitch-streamer som er kjent i miljøet.

En timeplan for alle spillene kan man finne på arrangementets hjemmeside »

Har sanket inn store beløp

Det er ikke småtterier Speed Demos Archive klarer å skaffe til veie heller. Da gjengen sanket inn penger i sommer greide de å få inn over 1,5 millioner kroner til Leger uten grenser, og i januar i fjor greide de å toppe 2,7 millioner kroner i donasjoner til kreftforskningen. De som donerer er også med i trekningen om spill, også eldre og mer sjeldne spillkasetter.

Begivenheten kan overværes i videovinduet under, mens man kan finne mer informasjon om donasjonsprosessen på Twitch-siden.

Siste fra forsiden