De opprinnelige skaperne av Theme Hospital lager åndelig oppfølger

Se den første traileren for Two Point Hospital.

I november i fjor kunngjorde Oxymoron Games en åndelig oppfølger til Theme Hospital, kalt Project Hospital. Positive reaksjoner fra fans kunne tyde på at utvikleren satt på en vinner, men bare to måneder senere har prosjektet plutselig fått knallhard konkurranse.

I likhet med Theme Hospital spiller Two Point Hospital tungt på humor.
Sega

To av Theme Hospitals opprinnelige skapere har nemlig dannet et nytt studio, og er i full gang med sin egen åndelige oppfølger til sykehusspillet fra 1998. Spillet, som går under navnet Two Point Hospital, har i tillegg fått med seg Sega på laget som utgiver.

Spiller på humor

I likhet med sin inspirasjonskilde skal Two Point Hospital ha stort fokus på humor, og målet for utvikleren er å skape en opplevelse som stemmer med det fans forventer av sjangeren. Den første traileren – som du kan se øverst i artikkelen – setter tonen for spillet, med lyspærehoder som tilsynelatende erstatter de ikoniske ballonghodene fra Theme Hospital.

I en pressemelding forteller utvikler Two Point Studios at spillet har vært i planleggingsfasen i flere år, og med Sega i ryggen får teamet endelig realisert sin visjon. Utgiveren satser på sin side stort på prosjektet, og SEGA-sjef John Clark håper at dette kan bli begynnelsen på en serie.

Går alt etter planen kommer Two Point Hospital til PC en gang senere i år. Det blir da tilgjengelig via både Steam og Segas egen nettbutikk.

Siste fra forsiden