Feature

Telialigaen - Rocket League

– Den klart mest konkurransedyktige sesongen som har vært

Rocket League-våren i Telialigaen ligger an til å bli knalltøff.

Nordavind har vært suverene i alle sesongene så langt.
Sindre Stien/Good Game

Torsdag begynner en ny sesong med Rocket League i Telialigaen. Ti lag legger ut på den drøyt tre måneder lange ferden som kulminerer med fire lag til sluttspill og løfting av trofé i Oslo i mai.

Bilfotball i Telialigaen har som kjent vært Nordavinds domene helt siden klubben vant serien høsten 2017 – den gang som BX3. Både spillere og eksperter tror imidlertid at den kommende sesongen vil by på hakket hvassere konkurranse, der flere kan være med i toppkampen.

Med det som bakgrunn har vi tatt en nærmere kikk på lagene som stiller til vårsesongen i Telialigaen 2020. Her finner vi både faste travere og spennende nykommere, som stiller med hver sine mål og forventninger til sesongen.

Vi har også fått med oss norsk Rocket Leagues mystiske guru, «Taffel», og kommentator Anders «Exuses» Skjulestad, som sammen med undertegnede skal forsøke å spå den endelige tabellen.

Les også: TV 2 skal sende Telialigaen de neste to årene »

Nedrykksstriden (8. - 10. plass)

Major Militia

«Thompie» er klar for å vise at han hører hjemme i 1. divisjon.
Privat

Thomas «Thompie» Engervik
Sander «Sberg» Stoltenberg
Mathias «Baroted» Schøyen

Etter en sesong i 2. divisjon er Major Militia igjen tilbake i det gode selskap. Laget har vært gjennom en haug med endringer siden sist vi så dem i Telialigaens øverste divisjon, og sammen med veteranen Thomas «Thompie» Engervik skal «Sberg» og «Baroted» gjøre det de kan for å holde på plassen denne gang.

– Først og fremst vil vi bli i 1. divisjon. Utover det hadde 5./6. plass vært veldig gøy. Vi jobber hardt og forbereder oss hver dag. Laget vårt ble satt sammen relativt seint, men jeg har god tro på troppen, forteller Engervik.

Den nybakte trioen har fått maks uflaks med trekningen, og får en knalltøff test i første runde mot Nordavind. Greier de å holde motet oppe etter det som fort kan bli en overkjøring kan de riktignok skape litt spenning utover i sesongen, men etter alt å dømme vil det bli tøft å holde på plassen.

– Major Militia er definitivt et spennende lag, som jeg tror har ambisjoner om å satse. Hvis de får det til å klaffe som et lag blir de tøffe å slå. De tapte mot nyopprykkede Amorphic i en turnering i sesongoppkjøringen, noe som gjør at de havner bak her, mener «Taffel».

Amorphic

Les også
Anmeldelse: Rocket League
«Choke» mener ingen bør undervurdere Amorphic.
Privat

Ottar «Choke» Halvorsen
Torbjørn «Tob_b» Jacobsen
Aksel «Fiskebugga» Wassdal

I likhet med Major Militia rykket Amorphic opp til 1. divisjon i høst, etter en velspilt kvalifiseringskamp mot Ulvespill. Også her er det flere endringer å spore, men som kaptein Ottar «Choke» Halvorsen forteller har gutta lagt inn mange treningstimer og at ingen bør undervurdere Amorphic.

– Jeg går inn i 1. divisjon med tanker om at vi kan spille bra og slå de fleste. Det må jeg ha tro på, ellers er det egentlig ikke noe vits i å spille 1. divisjon. Vi vet at folk kommer til å avskrive oss, men vi skal vise at det ikke blir så lett. Første prioritet er å unngå nedrykk, men sluttspill er aldri umulig i et spill som Rocket League, sier Halvorsen.

Akkurat hvor godt samspillet sitter får vi se i første runde mot Operation Archery, og der bør gutta håpe at alt klaffer. Etter åpningskampen venter nemlig runde på runde mot antatt tøffere motstand, og selv om Amorphic fort kan frustrere andre lag er det ikke sikkert at det holder.

– Amorphic har mistet tre av de fire spillerne som var med å rykke opp fra 2. divisjon i høst. Har de forsterket? Usikker. Kommer de til å være på motstanderne som en klegg og gi de liten tid? Definitivt. Amorphic blir et irriterende lag å møte, og kommer de under huden på motstandere kan de sanke poeng, tror «Taffel».

Operation Archery

«Tempo» har to 7. plasser på rad, og håper å gjøre det bedre denne gangen.
Privat

Teodor «Tempo» Myklebust
Jonas «FiremanJonas» Lohne
Thomas «Lucky» Eknes

Operation Archery endte på den skumle 7. plassen i høst, men laget var aldri helt i fare for å rykke ned. For vårsesongen har Teodor «Tempo» Myklebust hentet inn talentet Lucky», men selv om kaptein har god tro på den nye lagoppstillingen er han forsiktig med å sette for høye forventninger.

– Jeg vil ikke ha altfor høye forventninger til sesongen, siden det er bedre lag denne sesongen. Men jeg har en god følelse på at vi kan gjøre det mye bedre denne gang, sammenlignet med de to 7. plassene vi har fra før. Målet blir selvfølgelig sluttspill, melder «Tempo».

Sesongen til Operation Archery åpner mot antatt svakere motstand i Amorphic, der en solid prestasjon kan på positive ringvirkninger. Deretter venter tøffe perioder i februar og slutten av mars, og gutta bør helst ligge i toppen før vinterferien dersom de skal ha noen sjanse til å nå sluttspillet.

– Operation Archery hentet inn en av de store stjerneskuddene fra 2. divisjon, «Lucky», og de motbeviste meg i høst ved å være et av de tøffeste lagene å spille mot. Det kan fort hende jeg gjør samme feilen igjen, men tror de havner på kvalifiseringsplass, spår «Taffel».

I grenseland (4. - 7. plass)

Fact Revolution

«BanjoCarry» er en av få kapteiner som slipper å tenke på nye lagoppstillinger.
Jørgen Moe/Fact Revolution

Terje «BanjoCarry» Bekkvang
Mikael «Supr» Vanvik Aunet
Daniel «Nojgaarden» Nojgaarden

Fact Revolution var uhyre nærme sluttspill i høst, men måtte ta til takke med den sure 5. plassen. Laget er blant ytterst få som ikke gjør noen endringer siden sist sesong, noe som uten tvil bør hjelpe på stabiliteten.

– Vi skal forsøke å gjøre det enda litt bedre enn i fjor og går for topp fire. For å klare det må vi spille stabilt over tid og ta de lagene vi burde. Jeg føler vi har tatt et steg videre fra forrige sesong. Nordavind er fortsatt overlegne og kommer til å vinne igjen, så vi andre har en jobb å gjøre, melder Terje «BanjoCarry» Bekkvang til Gamer.no.

Nettopp det å være stabil var noe Fact slet med i fjor, da laget aldri klarte dra i land to seire på rad. «BanjoCarry» og kompani får tilsynelatende en mildere åpning på vårsesongen, og bør helst plukke poeng tidlig dersom de håper å være med i kampen om en sluttspillplass.

– Fact beholder laget de avsluttet med og burde har rutinen til å både slå de antatt dårligere lagene og ta kamper fra lagene over. Jeg føler dog at de ikke har den samme motivasjonen de gikk inn i forrige sesong med, men her kan jeg ta feil, spekulerer «Taffel».

Playwell

«Andey», også kjent som «Entertaineren», er klar for en ny sesong.
Sindre Stien/Good Game

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Casper «Sacred» Sperrevik
Andreas «Andey» Groven

Laget med den rappkjefta Andreas «Andey» Groven i spissen vet å lage underholdning, men har til tider slitt med å ta steget helt opp til toppen. I høst leverte Playwell riktignok sin beste sesong på en stund, og uten endringer i starttreeren spår «Andey» mer av det samme.

– Vi bare følger samme oppskrift som forrige sesong, så skal alt gå fint. Skal vi slå Nordavind må vi bare spille bedre, men det er ingen bragd for meg å vinne mot Nordavind i seriespillet. Vi må klare det på sluttspillet, og det er en vanskeligere oppgave.

Hvorvidt det blir noen seier mot nevnte Nordavind får vi se allerede i runde to, etter det som kan bli en tøff første kamp mot Celestial Gaming. Playwell får med andre ord ingen enkel start på sesongen, men når alt klaffer kan denne gjengen hamle opp med hvem som helst.

– Samme lag som i høst, men spørsmålet er om de har utviklet seg noe. Playwell kan til tider spille imponerende, men jeg føler at de kan være sin egen fiende som gjør at de rakner. Jeg tror andre lag har utviklet seg i større grad og er mer motiverte, forteller «Taffel».

Celestial Gaming

Vårsesongen vil vise om luften har gått ut av Celestial-ballongen.
Sindre Stien/Good Game

Richard «Tater» Strømland
Jørgen «Inferno» Klaastad
Casper «BePeak» Nørgaard

Celestial har vært tippet som Nordavind-knusere flere sesonger på rad, og laget kom så nærme som det går an våren 2019. Etter det skuffende finaletapet har gutta kanskje mistet noe av intensiteten, og usikkerhet knyttet til lagoppstillingen før sesongen har nok ikke overbevist lagets tvilere. Jørgen «Inferno» Klaastad melder imidlertid om intern optimisme og gode resultater med lagets nye tredjemann, danske «BePeak».

– Jeg tror det blir en tøff sesong som alltid, men tror vi kan ha overtaket på de fleste lagene. Vi har trent veldig mye sammen de siste ukene og hatt treningskamper mot mange av lagene i Telialigaen, og så langt har vi ikke tapt en eneste serie. Så jeg håper denne sesongen virkelig er den hvor vi får tatt ut Nordavind, forteller Klaastad.

Etter tidligere sesonger der Celestial har stilt som favoritt i de fleste kamper, ligger flere av vårens oppgjør an til å bli langt jevnere. En klar seier i første runde mot Playwell kan imidlertid endre oppfatningen av laget, mens kampen mot Gemini to uker senere trolig vil vise akkurat hvilket nivå Celestial ligger på.

– Det har lenge vært en del usikkerhet rundt hvem som stiller til start, men uansett blir de nok slagkraftige. Jeg tror imidlertid at de vil mangle den samme motivasjonen de har hatt tidligere sesonger, som gjør at de faller utenfor topp fire, tror «Taffel».

The Razzle Dazzlers

«Maadzz» (til høyre) har rolige forventninger for sesongen.
Sindre Stien/Good Game

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Hampus «Zensuz» Öberg

Akkurat som med Celestial går det knapt an å snakke Rocket League-sluttspill uten å nevne The Razzle Dazzlers. Laget har plukket opp to sølvmedaljer og to bronsemedaljer på de siste fire sesongene, og med forsterkning fra utlandet ligger gutta godt an til å repetere bedriften. Det til tross for at Mads «Maadzz» Gjelsten er nøktern i sine forventninger.

– Vi har ikke så store forventninger til denne sesongen, med tanke på alle de nye konkurrentene som har kommet. Hvis vi er heldige så kan vi klare topp fire, forteller Gjelsten.

Mens Razzle stiller med både rutine og solide ferdigheter, kan mangel på kamptrening sammen skape problemer. «Maadzz» og svenske «Zensuz» satser nemlig sammen internasjonalt, som i utgangspunktet gir duoen lite tid til å spille med «Phocas». Kampene mot Gemini og Granit først ut kan dermed bli tøffe hvis Razzle trenger ekstra tid til å finjustere samspillet.

– Razzle Dazzlers er sikkerheten selv når det kommer til sluttspillplass og jeg tror det gjentar seg. Laget har hentet inn en svenske med masse internasjonal erfaring. «Maadzz» og «Zensuz» spiller sammen internasjonalt, men de to har så vidt meg bekjent ikke spilt med Phocas i det siste. Kan fort havne utenfor topp fire, konkluderer «Taffel».

Sluttspillkandidatene (1. - 3. plass)

Granit Gaming

«Trex» og Granit-gjengen kan gjøre det sterkt i vår.
BESL Pro

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste

Granit Gaming – eller Gutta Boyz som laget har hett de siste årene – var hele tiden i nærheten i høst, men snublet alltid da det gjaldt som mest. Denne gangen stiller unggutta «Trex» og «Enlid» med hakket mer erfaring, mens veteranen «MrKikkan» sper på med mye rutine.

– Etter forrige sesong prøvde vi oss med flere spillere, og den som funket best var «MrKikkan». Denne sesongen blir nok enda vanskeligere med bedre lag enn sist, men jeg tror vi har en god sjanse på å komme til sluttspill, sier Theo «Trex» Gagnat til Gamer.no.

Granit får sin første store test mot Razzle Dazzlers i sesongens andre runde, mens kampprogrammet ellers tyder på at laget vil ligge godt an før vinterferien. Skulle ting gå mot forventning tidlig kan det imidlertid bli svært tøft å nå sluttspillet, med mye hard motstand mot slutten av seriespillet.

– Laget som kanskje har vært nærmest å slå Nordavind i ligaen. «Trex» og «Enlid» er unge og motiverte, mens «MrKikkan» stiller med rutine. Disse gutta blir tøffe å slå for alle, men de har en tendens til å være sin egen verste fiende, mener «Taffel».

Nordavind

Etter fem seriemesterskap på rad skulle en tro «Jwols» begynner å bli lei, men den gang ei.
Sindre Stien/Good Game

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Nordavind er selve definisjonen på stabilitet i Telialigaen, og nok en gang stiller den regjerende seriemesteren med uforandret lagoppstilling. Mens høsten 2019 viste at Oslo-klubben slettes ikke er uslåelig, tidenes norske Rocket League-lag samtidig bevist at de er klare for å tilpasse seg til enhver situasjon og levere når det gjelder. I vår tipper Jørgen «Jwols» Olsen at det blir mer av det samme.

– Det er veldig lettvint å ikke måtte gjøre så mange endringer. Jeg er veldig fornøyd med lagkameratene mine og ser ingen grunn til å endre, sier Olsen og legger til at han ikke tror noen av toppkonkurrentene har oppgradert noe særlig.

Som alltid har Nordavind-gutta ulikt fokus internasjonal, som gir lite tid til trening sammen. Det har imidlertid aldri skapt vanskeligheter før, og det meste peker mot mer suksess for laget som ikke har tapt i Telialigaen siden 22. mars 2018.

– Nordavind ble utfordret litt tidlig i høstsesongen, men la seg i hardtrening og så seg aldri tilbake. De vil nok fortsette i samme spor, men det er mange spennende og motiverte lag denne sesongen så ser ikke bort ifra at de kan tape – muligens mot Granit, tenker «Taffel».

Gemini

«Seeb» forlot Razzle etter fjorsesongen for å danne nytt lag.
Sindre Stien/Good Game

Sebastian «Seeb» Falch
Rasmus «Friis» Friis
Håkon «Didris» Paulsrud

Gemini kjøpte seg inn i 1. divisjon for vårsesongen, men der tidligere kjøpeklubber har feilet kan denne gjengen fort gjøre det veldig bra. Ifølge klubbkaptein Sebastian «Seeb» Falch var det litt tilfeldig at det ble som det ble, men sammen med «Didris» og «Friis» har han troen på en god sesong.

– Jeg hadde egentlig ikke planlagt å gå fra Razzle når sesongen var slutt, men jeg så dette som en god sjanse med to skandinaviske veteraner. Det blir nok mest en koselig sesong enn noe annet i og med at «Didris» jobber en del og «Friis» fokuserer internasjonalt, men jeg har en god følelse uansett, sier Falch.

Når tre veldig gode spillere slår seg sammen for noe som Telialigaen får man gjerne ett av to utfall. Enten herjer de med motstanden, eller så tar de litt lett på ting og mister fokus. Gemini har definitivt det som skal til for å oppnå suksess i Telialigaen, og alt beror trolig på hvor mye de faktisk bryr seg. Allerede torsdag får vi se hva som bor i trioen, når de møter Razzle i sesongens første runde.

– Gemini kjøpte plassen i 1. divisjon, men spillerne er ikke til å kimse av. Alle tre stiller med internasjonal erfaring og de to norske spillerne har en 2. plass hver i Telialigaen. De kan utfordre Nordavind, og spesielt i et sluttspill, påstår «Taffel».

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Våren 2020 skilter med et Rocket League-nivå som vi kanskje ikke har sett maken til i Telialigaen før. Som vanlig har vi forsøkt å spå hvem som ender hvor når seriespillet er over – du kan se spådommene nederst i artikkelen – men som «Taffel» forteller var det ingen enkel jobb denne gangen.

– Dette var mye tøffere enn i høst. Jeg føler det er den klart mest konkurransedyktige sesongen som har vært, og jeg blir ikke overrasket om jeg står igjen med kun én riktig spådom.

Spådom av:«Taffel»«Exuses»Andreas
1.NordavindNordavindGemini
2.GeminiGeminiNordavind
3.Granit GamingRazzle DazzlersGranit Gaming
4.Razzle DazzlersCelestial GamingPlaywell
5.Celestial GamingGranit GamingRazzle Dazzlers
6.PlaywellPlaywellCelestial Gaming
7.Fact RevolutionFact RevolutionFact Revolution
8.Operation ArcheryOperation ArcheryOperation Archery
9.AmorphicAmorphicAmorphic
10.Major MilitiaMajor MilitiaMajor Militia

Siste fra forsiden