Den nye DSen rister

Nye opplysninger om 3D-systemet og mer.

Nyheten om Nintendos neste håndholdte maskin fikk mye oppmerksomhet da den ble sluppet, og som seg hør og bør er ryktemaskinen allerede i full sving.

Den nye informasjonen om 3DS er altså ubekreftet av Nintendo, men dukket opp i de seriøse japanske økonomi-publikasjonene Nikkei og Asahi. Ifølge disse skal 3DS få en innebygd bevegelsessensor som gjør det mulig å spille ved å vippe på selve maskinen.

Les også:Ny DS med 3D-grafikk annonsert

Det er tidligere blitt antydet at DS-etterfølgeren ville få en bevegelsessensor, men det har vært uklart hvordan denne skulle fungere. Nå ser det altså ut til at vi har fått svaret.

I tillegg skal 3DS visstnok få en "3D-joystick", uten at det presiseres hva som her menes. Antakelig dreier det seg rett og slett om en analog-stikke. Utover dette vil maskinen også utstyres med en "rumble"-funksjon, altså støtte for vibrering slik vi finner i diverse håndkontroller til spillkonsoller.

Det skal også nå være avslørt at 3D-teknikken som 3DS benytter er den såkalte "parallax barrier"-teknikken som er utviklet av Sharp. Denne går kort fortalt ut på at det sendes to forskjellige sett med piksler til hvert øye, noe som gir et inntrykk av dybde i bildet.

Les også:Mega Man Zero-serie på DS

Effekten skal være ganske avhengig av riktig vinkel og avstand, noe som gjør at teknikken er best egnet for små skjermer. Skjermstørrelsen til 3DS vil dermed sannsynligvis ligge nærmere den vanlige DSen enn DS XL.

For øvrig skal batterikapasiteten økes en god del i den nye DSen, og den trådløse kommunikasjonen skal også være sterkt forbedret.

Nintendo har kunngjort at 3DS skal vises frem under årets E3-messe i juni. CVG melder dessuten at media også vil få anledning til å teste vindunderet under messen, så det er altså ikke så lenge til vi får høre om førsteinntrykkene av den etterlengtede maskinen.

(Kilder: 1Up, Nikkei)

Siste fra forsiden