Den offisielle Papers, Please-kortfilmen er lansert

Det dystopiske eventyret Papers, Please har fått en offisiell kortfilm. Filmen – som er produsert av russiske Kinodom Productions – ble lansert i helgen, og du kan se den i sin helhet i videovinduet over.

Livet som grensevakt er ikke alltid enkel.
Kinodom Productions/YouTube

Akkurat som spillet handler filmen om en grensevakt i det oppdiktede landet Arstotzka. Papers, Please - The Short Film gjenskaper den opprinnelige opplevelsen i grundig detalj, med kontroll av pass, innreisepapirer og jobbtillatelser – samt selvfølgelig de to stemplene merket «godkjent» og «avvist».

Spillskaper Lucas Pope bidro til produksjonen i en rådgiverrolle, men gir æren for filmens kvalitet til regissør Nikita Ordynskiy og produsent Liliya Tkach:

– De fanget følelsen fra spillet helt perfekt. Settet, lydene, skuespillerjobbene, dialogen, rekvisittene, kostymene og så videre. Full klaff, sa Pope på Twitter.

Papers, Please - The Short Film varer kun i drøye ti minutter, så det er vanskelig å si mer om handlingen uten å røpe for mye. Filmen er på russisk, men undertekster er tilgjengelige på norsk, engelsk og flere andre språk.

Overraskende intenst

Papers, Please overrasket mange da det kom ut i 2013, og gjorde det kunststykket å lage god underholdning av kjedelig kontorarbeid. Spillet høstet svært positiv omtale fra både fans og kritikere, og vår egen Jens Erik Vaaler lot seg også rive med av opplevelsen:

– Man skulle tro at det å være grensevakt ville vært et litt kjedelig utgangspunkt for et helt spill. Papers, Please viser at dette ikke er tilfellet. Noe så banalt som å undersøke dokumenter for avvik og mangler blir en overraskende intens prosess takket være de ulike konsekvensene av arbeidet ditt, skrev han i sin konklusjon.

Pope jobber nå med sitt neste spill.
Vi tok en kikk på Return of the Obra Dinn i fjor »

Siste fra forsiden