Den trøblete Assassin's Creed Unity-lanseringen får Ubisoft til å tenke nytt

Vil endre måten de håndterer kundene og anmeldere.

Kritikken har vært vond mot Assassin's Creed Unity.
Ubisoft

I en uttalelse til BBC forteller Ubisoft at de kommer til å håndtere lanseringen av spill annerledes i tiden som kommer.

Assassin's Creed Unity ser jo flott ut, men...

Uttalelsen kommer i kjølvannet av sterk kritikk mot Assassin's Creed Unity som ble sluppet tidligere denne uken. Spillere opplever en drøss av tekniske blemmer, alt fra å falle gjennom gulv, til flyvende figurer og skrekkingytende manglende fjes (!).

Det stopper ikke der, dessverre. Som med mange andre lanseringer i det siste sliter deler av nettpartiet til spillet, og Ubisofts Uplay-tjeneste har vært et vanskelig beist å håndtere for mange.

Anmelderproblemer

Amerikanske anmeldere har også vært svært krasse med utgiveren over sperrefristen som ble satt. Mens spillet ble tilgjengelig midnatt 11. november over i hamburgerland, var sperrefristen for anmeldelsen klokken 12:00 samme dag, altså 12 timer etter slipp. En god del anmeldere og lesere har tolket dette som et forsøk på å hindre tap i salg som følge av lunkne anmeldelser.

«Death from above.».

– Måten spillene er, og måten de blir anmeldt på er i endring, slik vi ser med spill som Assassin's Creed Unity, Destiny og The Crew – spill som har viktige nettdeler, forteller Ubisoft.

Selskapet tror at det å fokusere på disse nettdelene er veldig viktig for å gi en representativ opplevelse for anmelderne. Helst bør de kunne prøves før anmeldelsesprosessen, men det er vanskelig.

– Å få til dette før lansering er utrolig komplekst, noe som gjør at spill blir anmeldt mye tettere på – eller i Destinys tilfelle etter – lansering.

– Vi jobber med å tilpasse våre tjenester og vår kommunikasjon med forbrukerne på grunn av dette, både ved å endre måten vi jobber med anmeldere på, og ved å tilby åpne betaer eller andre muligheter til å spille tidlig, slik at de har informasjonen de trenger og vil ha, forteller de.

Endringer

Akkurat hva disse endringene vil ha å si sier ikke Ubisoft noe om. For anmeldernes del kan vi krysse fingrene for at spillet levers i god tid, og at sperrefrister ikke ligger så tett opp mot, og faktisk etter lansering fremover. For forbrukernes del er det et helt annet beist å takle – nettstøtte under lansering har vist seg å være et problem i hele bransjen de siste årene.

Vår anmelder slet ikke nevneverdig med tekniske problemer under sin utprøving av spillet på Xbox One. Han synes også at det nyeste innslaget i serien er det beste siden Assassin's Creed II.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed Unity

Les hele anmeldelsen av Assassin's Creed Unity »

Siste fra forsiden