Denne Grand Theft Auto V-hemmeligheten ble først oppdaget nå

Du kan faktisk spille som Bigfoot.

Bigfoot!
558050, Gta.Wikia.com

I om lag et halvt år har Grand Theft Auto V klart å holde på et siste hemmelig «easter egg». Først denne uken har spillerne greid å avduke at man faktisk kan spille som det lysskye fabelmonsteret Bigfoot, og låse ham opp til bruk i spillets filmredigeringsverktøy. Dette melder Eurogamer.

Du fant alt… eller gjorde du det?

Avdukingen av hemmeligheten begynte da noen Reddit-brukere begynte å stusse litt på et nytt trofe som ble lagt til i Xbox One-, PlayStation 4- og Windows-utgaven av spillet nylig kalt Cryptozoologist. For å få den må man låse opp alle dyrene i spillet slik at de kan brukes i filmsredigeringsverktøyet – noe man gjør ved å finne peoyoteplanter rundt om i Los Santos, som gjør at man hallusinerer at man spiller som forskjellige dyr.

Det er beskrivelsesteksten til trofeet som fikk folk til å snuse litt dypere.

Slik finner man Bigfoot. (Video: 2H2K)

– Du låste opp alle dyrene til bruk i «Director Mode»… eller gjorde du det?, lokker beskrivelsen, og hinter da om at det er et eller annet man ikke har funnet.

Reddit-bruker «rkRusty» tok utfordringen, og gravde seg gjennom spillkoden. Ikke lenge etter fant han koordinater til alle peoyteplantestedene, og samtidig noen hint om at døgnsyklusen og været kunne være med på å bestemme hvor plantene dukker opp.

Til slutt skjønte han hva som måtte til: Først må man ha fullført spillet, funnet alle de andre peyoteområdene og sørget for å ikke drepe Big Foot i oppdraget The Last One.

Så kan man følge den innviklede oppskriften: Dersom man spiller spillet på en tirsdag mellom 05:30 og 08:30 mens været er tåkete på PC – eller er satt til snøvær på konsollene – kan man finne en peyoteplante på koordinatene -1472.531, 4439.456, 18.862. Den gjør at du vil hallusinere at du er Bigfoot.

Det finnes allerede videoer av folk som har fått til å låse opp Bigfoot. En av de ser du i denne artikkelen.

Grand Theft-tradisjon

Bigfoot dukker opp flere ganger i spillet.

Bigfoot har vært en urban myte i Rockstar-spill i lang tid. Det hele begynte i Grand Theft Auto: San Andreas, da det begynte å gå rykter om at man kunne finne Bigfoot i skogen rundt San Andreas. Dette viste seg å bare være oppspinn, men Rockstar tok myten videre med seg.

I Grand Theft Auto V inkluderte de derfor Bigfoot, først i et oppdrag der man skulle jakte ned beistet sammen med en jeger som hadde prøvd å fange det i mange år. Han kan også sees i et annet oppdrag der man skal bruke varmekamera for å skyte fiender fra et helikopter.

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Vi likte PC-utgaven av spillet veldig godt da den kom.
PC-versjonen av Grand Theft Auto V er utvilsomt den beste utgaven »

Siste fra forsiden