Denne uka kan du prøve Star Citizen helt gratis

Åpner slusene slik at du kan teste romsimulatorspillet.

Cloud Imperium Games

Dersom du er en av dem som ikke har punget ut for å få tilgang til Star Citizen allerede, kan du få en smakebit på romfartslivet nå. Cloud Imperium Games har åpnet en såkalt Free Fly-uke, noe som betyr at alle som ønsker det kan få prøve seg som rompilot til og med fredag 5. februar.

Man får tilgang til Star Citizen Alpha 2.1.2, kjent som Crusader, som er kjernen i den verdenen som studioet bygger. Der kan man utforske flere romstasjoner og områder, eller ta på seg oppdrag.

I tillegg kan man prøve seg som Arena Commander – systemet som Cloud Imperium bygde for å utvikle flymekanikkene og balansen i romskipkampene. Ellers kan man vandre rundt i verdenen og snakke med andre spillere i landingssonen ArcCorp.

For å delta, må man registrere seg på Star Citizens hjemmesider.

Lang utvikling

Siden folkefinansieringskampanjen for Star Citizen ble sparket i gang i 2012 har utviklingen vært preget av en rekke forsinkelser, mye grunnet spillets stadig voksende omfang. Til dags dato har fans spyttet inn over 900 millioner kroner og Cloud Imperium Games introduserer stadig nye funksjoner etter hvert som pengene ruller inn.

Star Citizen har nå over en million innbyggere.
Cloud Imperium Games

Egentlig var planen å lansere spillet mot slutten av 2013, men hittil har fire av spillets planlagte moduler blitt gitt ut. Den første lar deg vandre rundt i skipshangaren, mens den andre byr på kamper ute i rommet. Den tredje er den sosial-modulen som lar deg interagere med andre spillere. Den siste er hub-området, Crusader.

I høst forandret Cloud Imperium Games litt på planene, og valgte da å gi alle som har støttet spillet ved å kjøpe en Star Citizen-pakke tilgang på hele spillet, i stedet for at de må betale for bruddstykker i form av såkalte moduler.

For øyeblikket jobbes det med å ferdigstille alfa-versjonen, samt å gjøre ferdig arbeidet med den mye utsatte førstepersonsmodulen.

Europa Universalis-skaperne prøver seg også på romspill.
Stellaris byr på strategi og utforskning i en enorm galakse »

Siste fra forsiden