Europa Universalis-skaperen retter blikket mot fremtiden

Med Stellaris tar Paradox strategistilen sin til verdensrommet.

Paradox Interactive

Den svenske utvikleren Paradox Development Studio har de siste 15 årene gjort seg bemerket for storslåtte strategiserier som Europa Universalis, Crusader Kings og Hearts of Iron. Hittil har spillene vært basert på historiske hendelser og tidsperioder, men i nyannonserte Stellaris legger Paradox fortiden bak seg.

Tilfeldig generert galakse

Spillets første trailer ble vist frem under Gamescom. (Video: Paradox Interactive)

Stellaris er satt til en sci-fi-inspirert fremtid der spillere får boltre seg i en enorm og tilfeldig generert galakse. I det vidstrakte universet står utforskning og strategi i fokus, men utvikleren lover også en rik historie og spennende valgmuligheter.

Historien utfolder seg etter hvert som du utforsker galaksen og kommer i kontakt med beboerne av flere tusen planeter som kan oppdages. Ifølge Paradox vil Stellaris by på et mangfold av utenomjordisk liv, og du vil både kunne møte på og spille som et hav av forskjellige raser som alle har sine unike egenskaper.

It's a trap!

For å oppnå spillets mål vil kontakt med andre raser ofte være nødvendig, men akkurat hvordan du velger å samhandle med dem er opp til deg. Med spillets diplomatisystem står du fritt til å velge den fredelige løsningen når det passer deg eller gå til krig dersom du tror det blir nødvendig.

Design dine egne skip

For spillere som krever enda større frihet lokker Paradox med muligheten til å designe egne romskip. Her kan du selvfølgelig bygge ditt eget drømmeskip, men dersom du har god tid vil du også kunne lage skip for galaksens øvrige befolkning.

Som med flere av Paradox’ tidligere strategispill vil Stellaris også ha en flerspillerdel med muligheter for både lokalt og nettbasert spill. Ifølge spillets butikkside kommer det til Windows, Mac og Linux, men en utgivelsesdato er foreløpig ikke klar.

Vår anmelder lot seg begeistre av Paradox’ forrige strategispill.
– Europa Universalis IV er det mest omfattede strategispillet på lenge »

Siste fra forsiden