Denne World of Warcraft-geita sørget for 14 millioner kroner til kampen mot ebola

Argi står på.
Blizzard

Med jevne mellomrom slipper Blizzard nye kjæledyr i World of Warcraft for salg, der inntektene er myntet på et veldedig formål. Fra desember åpnet selskapet for at spillerne kunne skaffe seg den blå geita Argi for 10 dollar, der alt av inntekter skulle gå til å helpe den amerikanske avdelingen av Røde Kors med å kjempe mot ebola-epidemien i Afrika.

31. desember rundet innsamlingskampanjen av, men det er først nå Blizzard har gått ut med hvor mye geita har hjulpet. Salget av Argi har alene stått for 14 millioner kroner til det noble formålet. Man kan fremdeles skaffe seg det lille datadyret, men nå går ikke pengene til veldedighet lenger.

Argi er ganske søt.

De små kjæledyrene har vært en del av World of Warcraft siden spillet kom ut i 2005, men har utviklet seg kraftig siden den gang. Argi er en såkalt Companion Pet, noe som betyr at han først og fremst kommer til å følge avataren lydig uten å gjøre mye ut av seg. Han kan likevel brukes i kamp mot andre kjæledyr i sidespillet som ble introdusert i utvidelsespakken Mists of Pandaria.

Argi er den siste i en rekke veldedighetskjæledyr i World of Warcraft. Etter jordskjelvet i Japan i 2011 slapp de for eksempel Cenarion Hatchling. Også da sanket fansen in om lag 14 millioner kroner til å hjelpe de rammede gjennom salget.

Nylig prøvde en av våre skribenter World of Warcraft for første gang.
Sjekk hvordan Jens Erik greide seg i MMO-spillenes konge »

Siste fra forsiden