Denne ytelsen må PC-en din ha for å spille Titanfall

Det etterlengtede skytespillet er overraskende nok ikke en tungvekter.

Titanfall krever mindre enn ventet.
EA

Nå er det bare litt over en måned til spillere bykser rundt i etterlengtede Titanfall. Utvikler Respawn Entertainment har jobbet med skytespillet i lang tid nå, og det de har vist så langt har imponert tilskuere så vell som pressen.

Titanfall kommer neste måned.
EA

Som med alle storspill er det knyttet noen forventninger til hvor mye ytelse spilleren må ha stappet inn i PC-kabinettet for å få deltatt i moroa. Denne gangen ser det dog ut som om de fleste vil hoppe inn i de ruvende Titan-robotene uten store problemer.

Ikke altfor mye

Ifølge Respawn-sjef Vince Zampella er dette det minste man må ha for å spille Titanfall:

  • 64-bit Windows 7, 8, 8.1
  • AMD Athlon X2 2.8GHz or Intel Core 2 Duo 2.4GHz
  • 4GB RAM
  • 512MB VRAM, Radeon HD 4770 or GeForce 8800GT

De som har fulgt PC-markedet ser at disse kravene er overraskende lave. Alle minstekravskomponentene er rund fem år gamle, noe som gjør at alle som sitter på en relativt ny spill-PC vil kjøre spillet uten store problemer. Zampella sier for øvrig ingenting om hvilke ytelseskrav som anbefales, men det er rimelig å anta at de som har bygd seg monstermaskiner vil kunne dra nytte det.

I en annen Twitter-melding svarer gründeren at de også tenker på en Mac-utgave av spillet, uten at noe er spikret på den fronten riktig enda. Han understreker at en slik versjon i så fall vil være noe det arbeides med etter lansering.

Robotkamper

Alt klart for robotkamp.
EA

I Titanfall kjemper to lag mot hverandre over nett, i massive slag på store kart. En finurlig detalj er dog at lagene rommer seks spillere hver, mens slagmarken også befolkes av spillstyrte soldater. Disse er dog på langt nær like sterke som spillerne, og byr ikke på de samme utfordringene som en menneskestyrt soldat gjør. Spillerne beger seg på en del utradisjonelle måter i spillet, og det er vel så mye fokus på akrobatiske byks langs vegger og tak som på skytingen.

Så har du Titan-mechene, da. Disse store robotene kan ropes inn på slagmarken, og spilleren kan hoppe inn i den for å få en betydelig mangedobling i styrke.

Titanfall kommer til Windows, Xbox One og Xbox 360 13. mars.

Da vi var på Gamescom fikk vi prøvd det spillet.
Vår skytespillskeptiker følte den gang at Titanfall kunne levere varene »

Les også
Anmeldelse: Titanfall

Siste fra forsiden