Derfor er den nye Destiny-utvidelsen så dyr

Innholdet rettferdiggjør prisen, mener Bungie.

Activision

Oppdatering 25. juni: I en uttalelse fra Bungie på deres offisielle nettsider beklager de den høye prisen på samlerutgaven av The Taken King. Kreativ leder Luke Smith unnskylder også oppførselen sin i Eurogamer-intervjuet fra E3.

– Jeg beklager. Ut fra det jeg sa hørtes det ikke ut som om Bungie bryr seg om sine mest lojale fans. Vi bryr oss. Vi hører på dere. Og vi skal fikse dette, skriver Smith på Bungie.net

Ekstrainnholdet som tidligere var låst til samlerutgaven av The Taken King skal gjøres tilgjengelig for alle. Denne digitale pakken inneholder tre klassespesifikke danse-«emotes», et par estetiske oppdateringer, og tre eksotiske gjenstander som gir en bonusøkning til erfaringspoengene dine. Veiledende pris i USA er 20 dollar, omtrent 150 norske kroner.

Har du spilt Destiny siden dag én er du en VIP, forteller Bungie, og lover et sett med eksklusive gjenstander som ingen andre kan få. Akkurat hva disse er ble ikke avslørt.

Opprinnelig sak følger

I september kommer den tredje utvidelsespakken til skytespillet Destiny. The Taken King byr på nye klasser, våpen, utstyr og spillmodier, men har mottatt kritikk for den høye prislappen.

Veiledende pris for utgivelsen i Storbritannia er 40 britiske pund, som er det Destiny kostet da det var nytt. I Norge tilsvarer det rundt 500-600 kroner, som kommer i tillegg til pengene du allerede har brukt på Destiny og de to eksisterende utvidelsespakkene.

«Pew, pew!».

Vil du ha tilgang til alt The Taken King har å by på må du ut med enda mer penger. Bungie og Activision slipper en egen samlerutgave av utvidelsespakken, med innhold du kun får tak i der. I Storbritannia koster denne 80 pund, nesten en tusenlapp i norske kroner, så dette kan fort bli veldig dyrt.

Mye å oppleve

I et intervju med Eurogamer forsvarer Luke Smith fra Bungie den høye prislappen. Han mener innholdet rettferdiggjør prisen.

– De som kjøper utvidelsespakken får en stor, tettpakket kampanjemodus som forteller hva som skjer når en sinna romvesengud veldiger å gå til krig mot et helt solsystem. Du får også nye underklasse du kan kjøpe og låse opp. Vi har lagt inn nye oppdrag og et helt nytt «raid». På E3 viser vi frem to nye spillmodier og fire nye spillkart, og det er ganske sikkert at vi ikke er ferdige med å vise fram ting. Jeg synes dette er god valuta for pengene. Dette er en stor utvidelse.

En laser løser det meste.

Etter litt press fra Eurogamer valgte Smith å utdype svaret sitt ytterligere.

Les også
Anmeldelse: Destiny

– Vi er fornøyde med verdien på innholdet vi gir spillerne nå til høsten. Jeg tror at når vi begynner å dele mer vil folk bli enda mer spente på hva vi har å by på.

Veteraner får «noe bedre»

Etter at Eurogamer publiserte sitt intervju på mandag har Bungie kommet med en uttalelse til Destiny-spillerne. Ifølge David «Deej» Dague vil Destiny-veteranene få noe helt spesielt som ikke er inkludert i samlerutgaven.

– De som var med fra starten vil ikke få de samme frynsegodene som de som kjøper samlerutgaven. De vil få noe bedre, uttalte Dague i et intervju med Forbes.

Bungie

– Vi leser alle tilbakemeldinger og tar dem alvorlig. Dette gjør vi alltid. Destiny er et kjempegodt spill fordi vi har jobbet med dere for å gjøre det slik. Det partnerskapet har ikke forandret seg, skriver Dague på Reddit, og lover mer informasjon om den kommende oppdateringen på torsdag.

Spillet blir stadig større, og Activision og Bungie har planene klare:
Destiny-oppfølgeren er allerede under utvikling »

Siste fra forsiden