Mass Effect film

Derfor fikk vi aldri en Mass Effect-film

Men aldri si aldri.

Promo fra Mass Effect 3.
EA

I 2010 solgte EA filmrettighetene til Mass Effect til Legendary Pictures. Den gangen virket det som om en film sakte men sikkert var i emning, men ingenting kom ut av dette.

Mass Effect: Legendary Edition.
EA

Nå, 11 år etterpå, har vi fått vite litt mer om hva som skjedde bak kulissene. I et intervju med Business Insider forteller BioWare-forfatter Mac Walters at filmprosjektet slet etter at Legendary fikk nye ledere som ønsket å satse mer på TV. Planen ble dermed å begynne fra starten av, men så kom de seg aldri videre.

Likevel har Walters troen på at et Mass Effect-prosjekt raskt kan skje, og at det handler mer om «når», og ikke «om». Han ser for seg at TV er det riktige formatet, slik at man får muligheten til å utforske Mass Effect-historien bredt.

Tidligere i år kunne det faktisk virke som om en TV-serie om den velkjente spillserien var i emning. Henry Cavill – for øyeblikket mest aktuell som Geralt i The Witcher-serien – la i februar ut et bilde på Instagram som tydet på at han hadde et Mass Effect-manus for hånden. Vi har aldri hørt noe mer om dette, og vet ikke om det var et faktisk prosjekt som var påbegynt, eller et uferdig manus Cavill hadde fått til gjennomlesing.

Bra samlepakke

Mass Effect: Legendary Edition.
EA

Mass Effect-serien fikk en ny giv i år med samlepakken Mass Effect: Legendary Edition. Den samler de tre første spillene i oppusset form. Mest oppmerksomhet har blitt viet det første Mass Effect-spillet, der utviklerne blant annet har justert kampsystemet betraktelig, samt endret noen av områdene i spillet.

Vår anmelder satte veldig pris på pakken.

– Historien er strålende fortalt, du kastes rett ut i konflikt som omfatter hele universet og som handler om antikke, utdødde raser du ikke engang hadde hørt om for fem minutter siden. Samtidig balanseres det med nære, gode fortellinger og et persongalleri hentet fra øverste hylle. Jeg vil ha med meg nesten alle på hvert oppdrag (Nei, ikke deg Kaidan), og jeg gleder meg alltid til den neste samtalen med alle mine kompanjonger på Normandy, skrev han i sin anmeldelse.

LES OGSÅ: Biowares nye sjef har som mål å gjenopprette studioets rykte »

Siste fra forsiden